Nazım Hikmet artık yersiz yurtsuz değil!

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nin açılışına birçok ünlü isim katldı. Katılımcılar arasında sürpriz bir isim de vardı...

Google Haberlere Abone ol
Nazım Hikmet artık yersiz yurtsuz değil!

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, artık yersiz yurtsuz değil. Yıllardır ikamet ettiği Beyoğlu Sıraselviler’deki bina, otel ya da rezidans yapılmak üzere geçen yıl restorasyona girince Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı da yersiz yurtsuz kalma tehlikesi yaşamıştı.



Nazım Hikmet artık yersiz yurtsuz değil!Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, hemen vakıfla bağlantıya geçerek belediye binasının yakınlarında ‘kültür sanat evi’ olarak açmayı düşündüğü merkezin bir katını vakfa tahsis etmeyi teklif etmiş, olumlu cevap alınca da merkezin ‘Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’ ismiyle açılmasını istemişti.



İşte o Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, 15 Ocak’ta düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tarık Akan, Rutkay Aziz, Zeynep Oral, Hıfzı Topuz, Altan Erkekli ve Amerikan Başkonsolosu Charles F. Hunter gibi isimlerin de katıldığı açılış törenine onur konuğu olarak Nâzım Hikmet’in büyük aşkı Vera Tulyakova’nın kızı Anna Stepanova ve ailesi de katıldı. 



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin