NATIONAL GEOGRAPHIC İSTANBUL'DAKİ TURİST DOLANDIRICILIĞINI İFŞA ETTİ

Belgesel kanalı National Geographic'te yayınlanan Dolandırıcılar Şehri programı, gizli kamerayla İstanbul'daki turist dolandırıcılığını gözler önüne serdi...

Google Haberlere Abone ol
NATIONAL GEOGRAPHIC İSTANBUL'DAKİ TURİST DOLANDIRICILIĞINI İFŞA ETTİ

Dünyanın büyük şehirlerindeki dolandırıcılıkları gözler önüne seren National Geographic programı 'Dolandırıcılar Şehri', önceki gece yayınlanan bölümünde İstanbul'u konu aldı.


Programın sunucusu Conor Woodman, gizli kamera ile çektiği görüntülerle turist dolandırıcılarının foyasını ortaya çıkardı.


Woodman önce Tarihi Yarımada'da kendini turist rehberi olarak tanıtan bir adamla tanıştı ve gezinin sonunda kendini bir halı mağazasında buldu.


Aynı günün gecesinde İstiklal Caddesi'ne giden Woodman, yanına gelen bir kişi tarafından içki içmek üzere bir mekana davet edildi. Pavyon benzeri bir mekana götürülen Woodman'dan toplamda içtiği beş bira için 1700 TL istendi.


Mekan sahibi ısrarla Woodman'a hesabı ödemeye mecbur olduğunu anlatırken, mekana gelen polisler de Woodman'ın derdine derman olamadı. Woodman'ın şikayetini kulak arkası eden polislerden de umduğunu bulamayan Woodman bir mekan çalışanıyla gittiği bankamatikte parayı ödemek zorunda kaldı.


Program sunucusunun şu sözleriyle bitti: "Turistlerin dolandırılması İstanbul Emniyeti'nin umrunda bile değil..."



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin