Nasuh Mahruki hakkında flaş karar!

Mahruki, Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Nasuh Mahruki hakkında flaş karar!

Katıldığı bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret’ ettiği iddiasıyla yargılanan AKUT’un kurucusu Nasuh Mahruki, dava konusu olan sözlerinin eleştiri niteliğinde olduğu ve suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.



Hürriyet'ten İstanbul 52’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 1 yıl 2 aydan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nasuh Mahruki katılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay, Mahruki’nin cezalandırılmasını istedi.



İfade hürriyeti kapsamında



Mahruki’nin avukatı İsmail Yılmaz, “Bilirkişi raporu içeriğindeki konuşma bütünlüğünden müvekkilimin ifade hürriyeti kapsamında ve basın özgürlüğü çerçevesinde eleştirisel beyanlarda bulunduğu görülmektedir. Müvekkilimin suç kastının bulunmadığı gözetilerek beraatına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. Mahkeme, Mahruki’nin hakaret kastı ile hareket etmediğine dair beyanı, dava konusu ifadelerin söylendiği yer ve zaman unsuru da gözetildiğinde, sözlerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraatına karar verdi. (Hürriyet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin