'Namaz kılmayan hayvandır' diyen ilahiyatçı hakim karşısında: Canlı yayın kazasıydı!

TRT'deki Ramazan programında "Namaz kılmayan hayvandır" diyen ilahiyatçı hakim karşısına çıktı: Canlı yayın kazasıydı!

Google Haberlere Abone ol
'Namaz kılmayan hayvandır' diyen ilahiyatçı hakim karşısında: Canlı yayın kazasıydı!

TRT’de "Namaz kılmayan hayvandır" sözleri nedeniyle ‘halkın bir kesimini alenen aşağılamak' suçundan hakim karşısına çıkan ilahiyatçı Mustafa Aşkar kendisini, "Canlı yayın kazasıydı" diye savundu. Mahkeme, aralarında 2 CHP'li milletvekilinin de bulunduğu bazı kurum ve kişilerin duruşmaya katılma taleplerini reddetti.



Savunmasını yapan Mustafa Aşkar, hoş görüyü savunan bir insan olduğunu savunarak, "Namaz kılmayan hayvandır" sözlerinin canlı yayın kazası olduğunu söyledi. Aşkar, şöyle konuştu:



"O gün havalimanında yayında giymek için getirdiğim takım elbiseyi kaybettim. Geri gittiğim havalimanında 3-4 saat onları aradım. Bu yüzden tatil kıyafetiyle yayına katılmak zorunda kaldım. O sözler canlı yayın kazasıydı. Doğaçlama gelişti her şey. Özür dilerim. O sözleri söyledikten sonra pişman oldum, üzüldüm. Hatta açıklama dahi yaptım."



Aşkar'ın avukatı da ortada hakaret suçu olmadığını, sürç-i lisan durumu olduğunu iddia ederek, sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Avukatı ayrıca müvekkilinin şeker hastası olduğu için duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.



Hakim, Mustafa Aşkar'ın şeker hastası olduğu için duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.



Mustafa Aşkar'ın olay yaratan o sözleri:



 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin