Müziğin efsanesi Türkiye'de!

Dünyaca ünlü rock grubu Europe, '54'üncü Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında Türkiye'ye geldi.

Google Haberlere Abone ol
Müziğin efsanesi Türkiye'de!

Dünyada "müziğin efsanesi" olarak tanınan rock grubu Europe, 54. "Uluslararası Bursa Festivali" kapsamında bu akşam konser verecek.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından organize edilen festivalde, rock grubu Europe konuk ediliyor.



Dünya turnesi kapsamında Türkiye'de sadece Bursa'da konser verecek olan grup, kentte bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.



Konserin heyecanını yaşadıklarını belirten müzisyenler, gelmeden önce Bursa hakkında araştırma yaptıklarını ve gizemli, mistik, egzotik ve romantik bir kent olarak düşündüklerini vurguladı.



Türk kültürü ve yemeklerini bildiklerini aktaran müzisyenler, Bursa kebabı ve Türk kahvesini denediklerini ifade etti.



Yoğun turne nedeniyle gezdikleri ülkelerde etkilendikleri her noktanın müziklerine de yansıdığını anlatan sanatçılar, ileride hazırlayacakları bir şarkıda belki Bursa'nın etkisinin de olabileceğini kaydetti.



Europe üyeleri, Eurovision'a katılmayı hiç istemediklerini, müziğin yarışmasının olmayacağına inandıklarını ifade etti.



Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez de Europe'un konserini izlemek için İzmir, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Balıkesir, Ankara, Tekirdağ, Eskişehir, Antalya ve Muğla'dan rock tutkunlarının Bursa'ya geldiği bilgisini verdi.



"The Final Countdown", "Carrie" ve "Rock The Night" gibi rock klasikleriyle tanınan Europe, 1980'li yıllardan bu yana müzik piyasasına sunduğu parçaların yanı sıra geçen mart ayında çıkardığı "War of Kings" adlı son albümünün şarkılarını bu akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda seslendirecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin