Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşından ilk ifade: O yarışmalara katılmasını istemiyordum

Fox TV'de yayınlanan 'Sesi Çok Güzel' programında yarışan ve silahlı saldırıya uğrayan Mutlu Kaya'yı vurmakla suçlanan erkek arkadaşının ilk ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşından ilk ifade: O yarışmalara katılmasını istemiyordum

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde Fox TV'de yayınlanan ses yarışmasıyla ünlenen 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın silahlı saldırı olayıyla ilgili aralarında erkek arkadaşı Veysi E.'nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Mutlu Kaya'nın 4 ay önce kendisini tehdit ettiğini söyleyerek şikayetçi olduğu erkek arkadaşı Veysi E., suçlamayı kabul etmeyerek, "Yarışmaya katılmasına karşıyım ama onu ben vurmadım" dedi. 



Ergani'de oturan ve özel bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya, önceki gece evinde kardeşleriyle yemek yediği sırada silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kaya, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Kurşun isabet ettiği için başında ödem oluşan Mutlu Kaya'nın ödem nedeniyle ameliyat edilemedi. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Kaya, 3 gün uyutulup ondan sonra ameliyata yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.



Olayın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü saldırının faillerini bulmak için özel ekip oluşturarak araştırma başlattı. Saldırıyı tüm detaylarıyla araştıran polis olayın hemen ardından Kaya'nın tüm yakınları başta olmak üzere arkadaşlarının bilgisine başvurdu.



Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşından ilk ifade: O yarışmalara katılmasını istemiyordum



ERKEK ARKADAŞINDAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ



Mutlu Kaya'nın 1.5 yıl önce kuzeni vasıtasıyla tanıştığı Veysi E.'yi takibe alan polis, araştırmayı derinleştirdi. Polis, Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşıyla son zamanlarda yarışmaya katılması nedeniyle arasının açıldığını belirledi. Polisin yaptığı soruşturmada Mutlu Kaya'nın araç kiralama işyeri bulunan 26 yaşındaki erkek arkadaşı Veysi E.'nin kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle 4 ay önce Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğu ortaya çıktı. Şikayetçi olduktan sonra ikilinin tekrar barıştığı ve ilişkilerinin devam ettiği yönünde bilgi alan polis, Veysi E.'ye ulaşmaya çalıştı. Polis, ortadan kaybolan Veysi E.'nin gidebileceği bir çok noktaya polis baskın yaptı. 



Yapılan teknik incelemede saldırıdan önce ve sonra aynı bölgede telefon görüşmeleri yaptığı belirlenen Veysi E.'nin, Ergani'den ayrılarak Diyarbakır'a geldiği bilgisine ulaştı. Polis ekibi Veysi E.'yi, Kayapınar İlçesi Huzurevleri semtinde bir sokakta kovalamaca sonucu yakaladı. Veysi E., arkadaşları R.L. ve C.Ç. de gözaltına alındı.



SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ



Emniyetteki ifadesinde Mutlu Kaya'ya saldırıyla ilgisinin olmadığını söyleyen Veysi E., "Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. Bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım" dedi.



Olay günü alkol aldığını, gece saat 03.00 sıralarında olayın meydana geldiği bölgeye gittiğini anlatan Veysi E., "Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Ben onu çok seviyorum nasıl onu vururum. Ben onunla tanıştığımda ne içkim, ne de sigaram vardı. Onun derdinden bunlara başladım" diye konuştu. Mutlu Kaya'nın silahlı saldırıda yaralandığını ertesi günü saat 11.00 sıralarında duyduğunu ileri süren Veysi E., "Ailesi bana tepki gösterir diye hastaneye gitmedim, telefonumu da kapattım. Ben o yarışmalara katılmasını istemiyordum daha önce de 'O Ses Türkiye' yarışmasına katılacaktı ona da izin vermedim. Beni dinledi o yarışmaya gitmedi" dedi.



Gözaltındaki Veysi E. ile arkadaşları R.L. ve C.Ç. sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.





ERKEK ARKADAŞI MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ



Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, Mutlu Kaya'ya silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan, aralarında erkek arkadaşının da bulunduğu 3 şüphelinin savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. Savcıya ifade veren 3 kişiden R.L. ve C.Ç. serbest bırakılırken, Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi E. tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.





TUTUKLANDI



Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, Mutlu Kaya'ya silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak gözaltına alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kaya'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.





ERKEK ARKADAŞI GECE DIŞARIYA ÇAĞIRMIŞ



Diyarbakır Valiliği, Ergani İlçesi'nde Mutlu Kaya'nın silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bir TV kanalında ses yarışmasıyla günüdeme gelen Mutlu Kaya'nın dün saat 03.20 sıralarında evinde başından ateşli silahla yaralanması olayıyla ilgili olarak fail ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:



"M.K.'nın 18.05.2015 günü gece saatlerinde V.E. (26) isimli erkek arkadaşıyla Ergani Devlet Hastahanesi civarında buluştukları, şahsın M.K.'yı ikametine bıraktıktan sonra saat 02.30 sıralarında M.K.'yı dışarıya çağırdığı ancak M.K'nın dışarıya çıkmadığı, saat 03.20 sıralarında ise, M.K'nın kapısının önünde evinin iç tarafında başından yaralandığı anlaşılmıştır. Diyarbakır il merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda, V.E. isimli şüpheli Şahıs 18.05.2015 günü saat 22:30 sıralarında cinayet büro görevlilerince yakalanmıştır. Olay esnasında V.E.'nin yanında oldukları tespit edilen R.L. ve C.Ç. isimi şahıslar da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan 3 şahıs Ergani ilçemizde adli makamlara sevk edilmiş olup, R.L. ve C.Ç. hakkında adli kontrol kararı verilmiş, V.E. ise tutuklanıp cezaevine teslim edilmiştir." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin