Mustang filminin cast direktörü: 'Oscar kazanırsak sabaha kadar ağlarım'

En iyi yabancı film dalında Oscar adayı Mustang filminin cast direktörü Harika Uygur Ülkü, Doğan Haber Ajansı'na konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Mustang filminin cast direktörü: 'Oscar kazanırsak sabaha kadar ağlarım'

En iyi yabancı film dalında Oscar adayı Mustang filminin cast direktörü Harika Uygur Ülkü, Los Angeles`ta DHA temsilcisi Barbaros Tapan`a konuştu.



“Filmimiz burada çok beğenildi. Hollywood`un önde gelen stüdyoları ve yapımcıları filmimizden övgü ile bahsetti” diyen Ülkü, “Mustang’den sonra buradaki yapımcılar Türk sineması ile daha yakından ilgilenmeye başladı. Fransa`yı temsil etmemize rağmen filmi herkes bir Türk filmi olarak görüyor .Bu da beni ülkem ve Türk sineması adına mutlu ediyor” dedi.



Mustang filminin cast direktörü: 'Oscar kazanırsak sabaha kadar ağlarım'Oyuncu seçimine dair bilgi veren Ülkü, “Filmdeki oyuncuları seçmek uzun bir süreçten geçti, özellikle 5 kızkardeşi seçerken yüzlerce değişik oyuncu denedik. Yönetmenimiz Deniz Gamze Ergüven ne istediğini iyi biliyordu. Oyuncu kızlarımızdan biri Fransa`dan geldi. Kızlarımızın yaşlarının küçük olması oyunculuk deneyimlerinin az oluşu bizi biraz zorladı. Ama oyuncu koçumuz Bahar Kerimoğlu inanılmaz bir iş çıkararak bize çok yardımcı oldu. Çocuk oyuncularımız dışında Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan bu filminin ruhunu çok iyi beslediler. Filmin ana teması Mustang ruhunu korumak çok önemliydi” dedi.



Harika Uygur Ülkü, “Pazar günü ödülü eğer biz kazanırsak sabaha kadar ağlarım . Türkiye sineması için çok büyük bir gurur olur. Buradan şunu söylemek isterim ki Türk oyuncularımız çok çalışsınlar, kendilerini geliştirsinler work shoplara katılsınlar. Hollywood çok büyük ve zor bir pazar Avrupa sinemasında şans bulmaları daha yüksek gözlerini Avrupa’ya çevirsinler” diye konuştu. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin