MUSTAFA MUTLU İSİM VERMEDEN CAN ATAKLI'YI YAZDI

Cem Uzan'ın "Başbakan Erdoğan, Hakan Uzan'dan ne istedi?" sorusunun cevabını Vatan yazarı Mustafa Mutlu verdi. O gün Hakan Uzan'ın Başbakanlık'a Star Medya Grup Başkanı ile gittiğini yazdı. O tarihte bu görevi yapan isim bugünün Vatan yazarı Can Ataklı'ydı...

Google Haberlere Abone ol
MUSTAFA MUTLU İSİM VERMEDEN CAN ATAKLI'YI YAZDI

Başbakan, Hakan Uzan’dan ne istedi?


Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan bu soruyu ilk kez geçen pazar akşamı Habertürk TV’de katıldığı Basın Kulübü programında gündeme getirdi. Programa katılan gazetecilerin gözlerinin içine bakarak, “Başbakan açıklasın. 2003 yılında kardeşim Hakan’ı Başbakanlık binasına davet ederek ondan hangi talepte bulundu? O görüşmede başka kimler vardı” dedi.

Konuk gazeteciler arasındaki Mehmet Tezkan, “bomba haber”in kokusunu hemen aldı ve bu sorunun yanıtını Uzan’ın kendisinden istedi.

Ama o, “Bu bir gazetecilik görevidir. Yanıtı siz bulun. Sorun Başbakan’a, söylesin. O söylemezse ben söylerim. Yanlış bir şey söylerse, çıkar doğrusunu açıklarım” diyerek tüm gazetecilik manevralarına kapıyı kapattı...

Başbakan önceki gün bu soruya Uşak’tan yanıt verdi:

“Benden ÇEAŞ’ı (Çukurova Elektrik), Kepez’i istedi. Dedik ki kusura bakma. Borcunuzu ödeyin, ondan sonra gereği yapılır...”

Cem Uzan anında yalanladı ve “O görüşme olduğunda ÇEAŞ’a, Kepez’e henüz el konulmamıştı. O sırada el konulmamış bir malı kardeşim neden geri istesin? Tekrar soruyorum, kardeşimi çağırıp ne istedin, açıkla... Yoksa seçimden önce ben açıklayacağım...”


***


Sizi daha fazla merakta bırakmayayım... Ben bu soruların yanıtını biliyorum!



Sadece ben bilmiyorum, o dönemde Star Gazetesi’nde, Star Televizyonu’nda çalışan tüm gazeteciler biliyor.



Ama “Cem Uzan’a yakınmış” gibi bir izlenim vermekten çekindiklerinden olsa gerek susuyorlar...



“Bilmiyorlarmış” gibi yapıyorlar!



Benim hiçbir zaman böyle bir kompleksim olmadığı için susmam da gerekmiyor...



Uzan’ın sahibi olduğu gazetede yazarken de meslek ilkelerinden bir an için olsun sapmadım, meslek onurundan taviz vermedim; bunu da herkes biliyor...



Gelelim soruların yanıtına:



AKP Hükümeti’nin, Uzan Grubu’nun mal varlığına el koymasından hemen önce grubun başında Hakan Uzan bulunuyordu. Çünkü Cem Uzan yaklaşık bir yıl önce aktif siyasete girmiş ve tüm işlerini kardeşine devretmişti. Hükümetin, muhalif yayın yapan Star Gazetesi’nden ve televizyonundan rahatsız olduğunu bilmeyen yoktu. İşte o günlerde; yani 2003’ün mayıs ayında gerçekleşti bu sürpriz davet... Hakan Uzan, yanına o günlerde Star Medya Grubu’nun Başkanı olan deneyimli gazeteciyi de alarak Başbakanlığa gitti. Gitti diyorum; çünkü bu davet kimseden gizlenmedi. Hakan Uzan, Ankara’dan döndüğünde Star kulislerine sızan bilgi inanılır gibi değildi. İddiaya göre Başbakan ondan muhalefetin dozajını düşürmelerini, Cem Uzan’ın da aktif siyasetten çekilmesini istemişti.

Mustafa MUTLU

www.gazetevatan.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin