MUSTAFA KEMAL AĞAOĞLU, SANTRAL İSTANBUL’DA ANILIYOR

Yayıncı, matbaacı, YAZKO ve BİLSAK'ın kurucusu Mustafa Kemal Ağaoğlu, ölümünün onuncu yılında Santral İstanbul'da gerçekleşecek toplantıyla anılacak.

Google Haberlere Abone ol
MUSTAFA KEMAL AĞAOĞLU,  SANTRAL İSTANBUL’DA ANILIYOR

1980’li yılların başından beri yayınladığı eserlerle kültür ve edebiyat dünyasına önemli katkılarda bulunan  YAZKO (Yazarlar ve Çevirmenler Kooperatifi) ve BİLSAK’ın (Bilim Sanat Kültür Hizmetleri Kurumu) kurucusu Mustafa Kemal Ağaoğlu için gerçekleştirilecek anma töreninde, sevenleri ve kültür sanat dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelecek.


17 Ekim Cumartesi günü saat 12:00 – 18:00 saatleri arasında  “Bir Hayal Fabrikatorü: Mustafa Kemal Ağaoğlu - Yazko'dan Bilsak'a Alternatif bir Kültürel Örgütlenme Modeli Hikayesi" başlığı altında gerçekleşecek olan anma toplantısı, Barış Pirhasan ve Enis Batur’un Mustafa Kemal Ağaoğlu’nu anlatan konuşmaları ile başlayacak. Program, Turgay Fişekçi ve Şule Aytaç’ın YAZKO hakkında yapacakları bilgilendirme ve ilk kez anma toplantısı kapsamında seyircisiyle buluşacak olan Alper Tunga İnce'nin YAZKO belgeseli ile devam edecek.


Anma toplantısında Orhan Alkaya, Alternatif Kültür Kurumu BİLSAK’ın önemli etkinliklerini anlatan bir konuşma gerçekleştirecek. Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Nihal Koldaş, BİLSAK Tiyatro Atolyesi hakkında katılımcılara bilgi verecek.


Zeynep Yerdelen ve caz müzisyeni Emin Fındıkoğlu ise programa İstanbul Caz Center ve Caz Festivalleri konusunda yapacakları konuşma ile katkıda bulunacaklar. Fındıkoğlu ayrıca Hasan Kocamaz (armonika), Neşet Ruacan (gitar) ve Hakan Behlil (bas) eşliginde katılımcılara canlı müzik performansı sunacak.


Anma toplantısı, Nail Satlıgan ile Ayse Düzkan’ın BİLSAK'in siyasi kürsü olma özelliğini vurgulayan konuşmasının ardından Asaf Savas Akat, Murat Belge , Şirin Tekeli ile Aydın Uğur’un YAZKO ve BİLSAK oluşumlarını 12 Eylül bağlamında değerlendirmesiyle sona erecek.


Tarih: 17.10.2009


Yer: Santralistanbul / E1 301 Salonu


Saat: 12:00 – 18:00


BİLSAK Kurucu Üyeler: Mustafa Kemal Ağaoğlu, Asaf Savaş Akat, Zeynep Avcı, Selçuk Batur, Cengiz Bektaş, Mehmet Fuat Engin Bengü, Recep Bilginer, Kadir Murat Belge, Reşit Şahin Canbeyli, Mengü Reyan Ertel, İbrahim Ferit Erkman, Ayşe Hamide Aslı Göksel, Güngör Kaftancı, Arslan Turgut Kaynardağ, Osman Necmi Karaca, İsmail Naci Kalpakcıoğlu, Mustafa Nuri Karaca, Mehmet Arif Onat Kutlar, İbrahim Ömer Madra, Stella OVADIA, Yılmaz Öztürk, Mehmet Özgül, Hasan Barış Pirhasan, Yusuf Kenan Somer, Oğuzhan Tanındı, Ahmet Rebii Tınmaz, Fatma Melek Ulagay, Atıf Yılmaz Batı Beki, Ali Semih Amaç, Timur Selçuk, Metin Başoğlu, Gencay Gürsoy, Üstün Korugan, Yücel Sayman, Aydil Kurtkaya, Hüsnü Göksel, Hale Soygazi, Atila Dorsay, Aslıhan Yener, Erdal Albayrak, Tuba Ayas, Tunca Varış, Sitare Taşpınar, H. Şevket Ataseven, Atıl Ant, Metin Deniz, Ergin Ertem, Oktay Akıncı, İsmail Sina Akşin, Sait Maden, Berk Or, Hilmi Yavuz, Doğan Kuban, GUREL Uğurlu, Zeynep, Emel S., Faruk Birtek, ÖNAY Sözer, Ergin Teki, Cüneyt Türel, Oya Uysal, Hasan Özen, Mecal Göksulu, Zeynep Oral, Bülent Tanla, Beral Marda, Namık Çınar, Misak Toros, Erdoğan Tokatlı, Özer Kabaş, Turgay Betil, Gürer Erdener, ŞAFAK Albayrak, Güven Turan, KADIR İnanır, Gülnur Akdord, Tunca Yönder, Yener Bıyıkoğlu, Y. Şenel, Halit Atakan, ÖGET ÖKTEM TANOR, Naşit Arı, İlhan Ersen, Cem Behar, Can Paker, Mustafa R. Gürsel, Mehmet Kahya, Süleyman Özmucur, Mahmut Dirisin, Nezih Demirbant, Ahmet Ö. Evin, Halil Demirkapı, Ayla Algan, Osman Kavala, Erdoğan TOKATLI, Selçuk Batur, Erol Keskin, DUYGU Sağıroğlu, Osman Yılmaz Tan, Ercüment Yahşi, Sarkis Kulegeç, Engin Berker, Emine Uşaklıgil, Ayla Emiroğlu, Tunç BULGURLU Merih Kesin, Ali Rıza Dizdar, Bilgin ADALI, Doğan Berman, Ali Tuncay Çavdar, Özcan ARDA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin