'MUSTAFA İÇİN SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIZ'

İZMİR'de CHP ve DSP İl başkanları, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 70'inci yıldönümünde Can Dündar'ın yönetmenliğini yaptığı `Mustafa' adlı belgesel filmi eleştirmeye devam etti. DSP İl Başkanı Özdemir Sökmen ise film hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'MUSTAFA İÇİN SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIZ'


 


İzmir'de Atatürk'ün ölümünün 70'inci yıldönümünde Can Dündar'ın yönetmenliğini yaptığı ve gündeme damgasını vuran `Mustafa' adlı film konuşuldu. CHP ve DSP İl başkanları filme tepki gösterdi. CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, AKP'nin iktidara geldiğinden bugüne kadar sürekli Atatürk'ü gözden düşürmenin yollarını aradığını ileri sürdü. Karataş, "Filmde Atatürk'ün kahramanlıklarının kısa bir şekilde bahsedilmiş. Atatürk içkiye ve kadına düşkün, korkak, diktatör olarak göze batırılmak isteniyor. Atatürk filmde basite, sıradanlığa indirgenmeye çalışılmış" dedi. Karataş, şöyle konuştu:


"Bu film AKP'nin ve 2'nci cumhuriyetçilerin tezgahıdır. Film içinde film var. Mustafa Kemal Atatürk'ü gözden düşürmek için planlar yapılıyor. Mustafa filmiyle düğmeye basılmıştır. 70'inci ölüm yıldönümünde Atatürk törenlerle geçiştirmeye çalışılıyor."


DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen de Dündar'a tepki gösterdi. Dündar'a bir mektup yazarak filmini vizyondan çekmesini isteyeceklerini belirten Sökmen, "Eğer film vizyondan çekilmezse cumhuriyet savcılığına filmle ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Sökmen, kendisine ait sinemada Mustafa filmini zarar etmeyi göze alarak beyaz perdeye yansıtmayacağını ifade etti.
www.gazetevatan.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin