MUSTAFA HOŞ AYRILDIĞI STAR GAZETESİNE HASAN DOĞAN İÇİN YAZDI

"Hasan Doğan artık yok. Kocaman bir sessizliğin ortasındayım. 24’ün kurulmasını sağlayan önemli isimlerden biriydi. Önce patronum oldu sonra abim"... 24'ü geçen hafta bırakan genel müdür Mustafa Hoş, Hasan Doğan için Star'a dokunaklı bir yazı yazdı...

Google Haberlere Abone ol
MUSTAFA HOŞ AYRILDIĞI STAR GAZETESİNE HASAN DOĞAN İÇİN YAZDI

Türkiye çok şey kaybetti  

Hasan Doğan artık yok. Kocaman bir sessizliğin ortasındayım. 24’ün kurulmasını sağlayan önemli isimlerden biriydi. Önce patronum oldu sonra abim.

Yokluğunun tarifi yok.

Bu büyük bir boşluk. Doldurulması da zor.

Deseler ki ‘bin tane olmayacak şey söyle’ yine de bininci sıraya koymazdım Hasan Bey’in ölümünü. Federasyon Başkanı olmaya karar verdiğinde ilk tepkim ‘Biz çok şey kaybettik Türk futbolu çok şey kazandı’ olmuştu. 4 ay gibi kısa sürede gösterdi zaten. Her kesimin sevdiği biri haline geldi. O büyük zaferlerin arkasında nasıl da vakur durdu. Dürüst, vicdanlı ve adil bir yönetimle nelerin başarılabileceğini gösterdi. Ama çok erken.

Biliyorum her ölüm erkendir. Hasan Bey için çok erken, Türkiye için çok erken. Çok sevdiği ailesi için erken. Bizim için çok erken. Çok şey yapmak istiyordu. Patronumken de öyleydi. Nasıl omuz vermişti o zor günlerde. Medyada bambaşka bir adam vardı. Heyecanla canla başla çalıştık. Sonunda 24 ortaya çıktı. İstekli değildi başkan olmaya. O kadar ısrar geldi ki, bırakın bizi, ailesinin karşı çıkmasına rağmen başkan oldu. Gece gündüz uğraştı. Gücüne gitmişti hakkında yazılanlar. ‘Hepsi utanacak Hasan Bey’ dediğimde gülümserdi. ‘Biz bu ülkenin evladı değil miyiz’ derdi.

Futbol gibi aşınmış bir mecrayı kısa zamanda güvenilir yaptı. En çok da futbol okulları projesine heyecanlanıyordu. Doğu ve Güneydoğu’da futbolun birleştiriciliğinin gücüne inanıyordu. Ora’nın çocuklarına umut vermek istiyordu.Türkiye’nin gücüne inanıyordu. Memleket meseleleri üstüne kafa yorardı. Yol gösterirdi.

Onunla konuştuğunuzda hiddet, öfke erir giderdi. Hisederdiniz arkanızda sağlam bir adam var. Güvenilir, sözünün eri.

Önce 24’ten gitti. İçim acıdı. Toparlayamadım.

Şimdi bu hayattan gitti. Çok acıyor.

Mekanı cennet olsun. İyiler erken gidiyor. Ne desem boş. Sizin hiç abiniz öldü mü?

Benim öldü.

Mustafa Hoş / Star

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin