'Müslüm Baba’yı rüyamda gördüm, sımsıkı sarıldı bana'

Ünlü oyuncu Timuçin Esen, Cengiz Semercioğlu'nun sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Müslüm Baba’yı rüyamda gördüm, sımsıkı sarıldı bana'

Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm filminde, usta müzisyeni canlandıran Timuçin Esen, Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'nun sorularını yanıtladı.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET



İlk amacım Müslüm Baba ve Muhterem Nur'a mahcup olmamak



◊ Müslüm Gürses’e, kendisini jiletleyecek kadar tutkuyla bağlı hayranları var. Teklifi kabul ederken onlardan tepki alırım diye korkmadın mı?



- Öyle düşünmemeye çalıştım. Tabii ki çok riskli bir rol. Ama hayranlarının tepkisini düşünerek bu iş yapılırsa çok sağlıklı olmaz. Ben karaktere sadık kalmak, mahcup olmamak üzere yola çıktım. Gerçekten işin içine girdikçe de çok bağlandığım bir karakter oldu. Benim Müslüm Gürses’le tanışma fırsatım olmamıştı. Fakat bu süreç içerisinde onunla gerçek hayatta tanışmış kadar oldum. Hatta rüyalarıma bile girdi.



◊ Nasıl gördün rüyanda?



- Bu role ilk çalışmaya başladığımda rüyama girdi. Otel gibi bir yerdeydik. Lobide Müslüm Gürses’i bekliyordum. Geldi, döner kapıdan geçti. Karşısına çıktım, “A Timuçin, merhaba” dedi. Ben de “Abi seninle hep tanışmak istiyordum” diye karşılık verdim. Birbirimize sımsıkı sarıldık, “Timuçin, ben seni çok severim” dedi. Bu benim nezdimde filmi de başlattı. Dolayısıyla benim için en önemli şey Müslüm Gürses ve Muhterem Nur’a mahcup olmamaktı.



◊ İçine sindi mi peki film, mahcup olacağını düşünüyor musun?



- Mahcup olacağımı zannetmiyorum. Ben yaptığım iş açısından müsterihim. Bunu da iyi bir şey çıkardığım babında söylemiyorum. Çalıştım, elimden geleni yaptım. Müslüm Gürses’in hatırasına sahip çıkmak ve onun üzüleceği bir şey yapmayacağıma dair Muhterem Hanım’a söz verdim.



◊ Hangi konuda söz verdin?



- Senaryo konusunda... Karakteri realist bir şekilde göstermeye çalışırken çok titiz davranacağıma söz vermiştim. Çünkü onu gerçek hayatta tanıyanları üzebilecek anlar olabilir. Muhterem Hanım’la ilk görüştüğümüzde “İnşallah galada beraber izleyeceğiz, birbirimize sarılıp ağlayacağız” dedim.



◊ Muhterem Nur izledi mi filmi?



- İzledi. Galada da beraber izleyeceğiz.



◊ Filmi daha önce izleyenler “Mendilleri hazırlayın” diyorlar, çok mu ağlayacağız?



- Aslında ben Muhterem Hanım’la ağlayacağız derken bunun mutluluktan olacağını söyledim. Sonuç olarak Müslüm Gürses’in anısına sahip çıktık.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin