MURDOCH, LONDRA'DA YAYIMLANAN GAZETESİNİ KAPATIYOR

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch'un Londra'da yayımlanan bir gazetesi mali krize yenik düştü.

Google Haberlere Abone ol
MURDOCH, LONDRA'DA YAYIMLANAN GAZETESİNİ KAPATIYOR

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News International tarafından Londra'da yayınlanan ve bedava dağıtılan reklam gazetesi The London Paper, mali krize yenik düştü.


News International şirketinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz bir yıl içinde 25 milyon dolar zarar eden gazetenin yayınına kısa süre içinde son verecekleri duyuruldu. Küresel krizden etkilenen ve bedava dağıtılan The London Paper gazetesi, reklam gelirleri sayesinde ayakta duruyordu.  
 
Üç yıl önce yine Ağustos ayında yayın hayatına başlayan gazete, Daily Mail grubuna bağlı olan ve yine bedava dağıtılan Metro ile London Lite gazeteleriyle rekabet edebilmek için yayın hayatına başlamıştı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ruper Murdoch'un şirketi News International'ın Avrupa Direktörü ve aynı zamanda oğlu olan James Murdoch, The London Pape gazetesinde çalışanların büyük bir özveriyle gazeteyi önemli bir yere getirdiklerini, bunun için büyük emek sarfettiklerini ancak bedava dağıtılan gazete sektöründe beklentilerin bir hayli düştüğünü açıkladı.


Yapılan açıklamada ayrıca gazetenin bir süre daha yayınlanmaya devam edeceğini, ancak 18 Eylül tarihinde gazetenin yayınına tamamen son verileceği bildirildi.


Reklam karşılığı bedava dağıtılan London Lite, Metro ve The London Paper gibi gazeteler, merkezi yerlere yerleştirilen görevli dağıtıcılar tarafından yoldan geçen halka veriliyor. Günde binlerce gazetenin dağıtılması, kirliliğe neden olduğu gerekçesiyle bir süre önce belediyeler ile yayın şirketleri arasında tartışmalara neden olmuştu. (CİHAN)
 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin