'Murat Sancak'a yapılan saldırı gazetelerde neden yer bulamıyor?

Nazlı Ilıcak, Murat Sancak'a yapılan saldırıyı yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Murat Sancak'a yapılan saldırı gazetelerde neden yer bulamıyor?

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü köşe yazısında Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıdan söz etti.



Saldırıyı kınayan Ilıcak, Star'ın daha önce hep hükümeti mağdur göstermek için yaptığı haberlerden dolayı bu saldırının da bu gerçek olmadığına dair bir şüphe oluştuğu ve bu nedenle de basında çok yer almadığını ifade etti.



Ilıcak yazısında; 'Ve Star Medya Grubu da bir düşünsün… Kimleri, nasıl hedef almış? Düzmece haberlerini manşete taşıyarak algı operasyonlarına ne ölçüde hizmet etmiş? Ne gazetecilik etiği kalmış ortada ne de meslektaşlık. Öyle bir atmosfer içine girdik ki, bir yanda arsızlar, yandaşlar, pişkinler bir yanda da iyi kötü demokratik hukuk devletini ayakta tutmaya çalışanlar. Bu iki kesime, 2 düşman cephe de diyebiliriz. Medya hiç bu kadar bölünmemişti. Dikta heveslilerine hiç bu kadar çantacılık yapmamıştı' iafalerini kullandı.



Ilıcak'ın yazısı şöyle:



Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a yönelik suikast girişimini kınayarak yazıma başlamak istiyorum. Eğer bu, bir tertip değil de gerçekten arkasında bir terör örgütünün bulunduğu şiddet olayıysa, vahim bir durum söz konusu. Niçin böyle bir rezerv koyuyorum? Zira daha önce AK Parti iktidarının kendisini mağdur gösterme çabalarına şahit olduk. Bunun en çarpıcı örneği, Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast iddialarıydı. Bu iddiaları havuz medyasının nasıl manşete taşıdığını da gördük. Oysa delil diye sunulan belgeler, buram buram sahtecilik kokuyordu.



Gezi olayları doruk noktaya ulaştığında, Kabataş yalanıyla da bir mağduriyet yaratmak istemişlerdi.



Örnekleri çoğaltmak kolay. Meselâ 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını darbe teşebbüsü diye yutturdular. MİT TIR’larında silah taşındı; bunu ortaya çıkaran savcılar casus ilân edildi. “Mağdur!” olan hep AK Parti hükümetiydi.



....



Şimdi anladınız mı Murat Sancak’ı hedef alan suikast neden gazetelerde yeterince yer bulmuyor? Niçin gerektiği kadar telin edilmiyor? Çünkü herkes, AK Parti iktidarının seçim öncesinde bir mağduriyet iklimi yaratmak istediğinin farkında. Ne zaman başına bir sıkıntı gelse, hep suçu başkasına atmış. Tereyağından kıl çeker gibi kendisini olayların içinden sıyırmış. Herkesin aklında bir şüphe: “Acaba gerçekten Murat Sancak bir saldırıya muhatap oldu mu?” Öyleyse çok vahim bir durum. Hepimiz bu alçak eylemi birlikte telin etmeliyiz.“Yoksa Sümeyye suikastı gibi bir tertiple mi karşı karşıyayız?



Ayrıca ülkeyi bu kadar gerenler şapkasını önüne alıp düşünmeli:“Neden acılarımızı paylaşamıyoruz? Niçin birbirimize bu kadar şüpheyle bakıyoruz?”



Ve Star Medya Grubu da bir düşünsün… Kimleri, nasıl hedef almış? Düzmece haberlerini manşete taşıyarak algı operasyonlarına ne ölçüde hizmet etmiş? Ne gazetecilik etiği kalmış ortada ne de meslektaşlık…



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin