Murat Boz’un o şarkısı çalıntı çıktı!

Fettah Can’ın yazdığı ve Murat Boz’un söylediği ‘Özledim’ şarkısı Uğur Bayar'a ait çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Murat Boz’un o şarkısı çalıntı çıktı!

Sabah’tan Dilek Yaman’ın haberine göre, bestekar Uğur Bayar üç yıl önce, Fettah Can'ın yazdığı ve Murat Boz'un söylediği ‘Özledim' şarkısının kendisine ait olduğu iddiasıyla, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.



Bayar, şarkının ‘Dünya' ismiyle, 2006 yılında çıkardığı ‘Hak Etmedim' albümünde yer aldığını dava dilekçesini belirterek, Dokuz Sekiz Müzik şirketi tarafından çıkarılan Murat Boz'un albümünde izinsiz kullanıldığını ifade etti. Şarkıda söz yazarı olarak kendisinin yerine Fettah Can'ın gösterildiğini belirten Bayar, mahkeme tarafından haklı görüldü. Bayar’a Murat Boz ve Fettah Can tarafından 9 bin lira maddi, 10 bin lira da manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Karara itiraz eden Murat Boz ve Fettah Can, Uğur Bayar'ın beste hak sahibi olduğunu kanıtlayamadı.



İTİRAZLARI REDDEDİLDİ



Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesi tarafından incelenen dosyada, Murat Boz ve Fettah Can'ın itirazları reddedildi. Böylece Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin kararını kesinleşmiş oldu.



‘FETTAH CAN’A GÜVENDİK’



Fettah Can, şarkıyı ayrıca Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis'e de verdiğini belirtti. Dokuz Sekiz Müzik, mahkemeye ulaştırdığı savunmada, Murat Boz'un seslendirdiği ‘Özledim' şarkısının aşırma olmadığını, Fettah Can'ın vermiş olduğu izin belgesine güvendiklerini belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin