Murat Başoğlu'nun yargılandığı davada mahkemeden flaş karar

Ünlü ismin yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Murat Başoğlu'nun yargılandığı davada mahkemeden flaş karar

Ünlü sunucu Murat Başoğlu ve ensest ilişkisi olduğu iddia edilen yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı hakkında 'hayasızca hareketlerde bulunma' suçundan açılan kamu davasına Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün başlandı. Gizlilik kararı bulunan davanın duruşmasında, Burcu Başoğlu Kabadayı'nın eşi Selçuk Kabadayı tanık olarak dinlendi.



Bodrum'da bir teknede çekilen, ünlü sunucu Murat Başoğlu ile yeğeni olduğu öne sürülen kadının uygunsuz görüntülerinin basında yer almasanın ardından, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen ağustos ayında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sonunda Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu Kabadayı hakkında, 'hayasızca davranışlarda bulunmak' suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede Başoğlu ve yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı için Türk Ceza Kanunu'nun, 'Hayasızca hareketler' başlığı altındaki 225'inci maddesi kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan idddianame Bodrum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.



Davanın ilk duruşması dün yapıldı. Duruşmaya, Murat Başoğlu'nun avukatı Fatih Volkan ve Burcu Başoğlu Kabadayı'nın avukatı Bihter Tezcan ile B.B.K.'nin, spor eğitmeni eşi Selçuk Kabadayı ve avukatı Tuğba Atsal katıldı. Duruşmada, avukatı aracılığıyla yaptığı müdahillik talebi kabul edilmediği öğrenilen Selçuk Kabadayı tanık olarak dinlendi. Hakimin, Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu Kabadayı hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılması yönündeki, avukatlarının yaptığı talebi de reddettiği öğrenildi.



Hakimin, tanık ifadesinin ardından, davaya konu görüntülerin çekildiği Gümüşlük Koyu'nda, Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu Kabadayı'nın katılımıyla Şubat ayında keşif yapılmasına karar verip, duruşmayı ertelediği belirtildi. (DHA)



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin