Müjdat Gezen: 'Hiçbir kanala çıkartılmıyorum, işlerim engelleniyor!'

Müjdat Gezen, yakın arkadaşı Tarık Akan'ın vefatının ardından Hürriyet'e röportaj verdi.

Google Haberlere Abone ol
Müjdat Gezen: 'Hiçbir kanala çıkartılmıyorum, işlerim engelleniyor!'

Hürriyet'ten İpek İzci'nin sorularını yanıtlayan Müjdat Gezen 66 yaşında hayatını kaybeden sanatçı dostu Tarık Akan'ın son olarak, “Kadıköy yakasında bir yer baksana, beraber bir okul bakalım” dediğini, ancak kendilerine kimsenin yer vermediğini anlattı. "Bu meslekte kiracı olup okul açmak zor" diyen Gezen, "Cihangir’de kiradaydık, bizi çıkardılar. Adam tabii baskı görüyor" ifadesini kullandı. 



"Herkes sizi kendi safına çekmek ister, her parti 'Bu adam benim adamım olsa' der" diyen Gezen, "Benim öyle bir bağım yok. Ha bunun riski var mı? Var. Üç defa cezaevinde yattım. İşte hiçbir kanala çıkartılmıyorum, işlerim engelleniyor. Tiyatro turnelerinde AKP’li belediyelere giremiyoruz" diye konuştu.



"Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen oyunculardan bazılarının öğrencileri olduğunu" söyleyen Gezen, "Denk geldiği dönem itibariyle şaşırılmayacak iş değil. FETÖ’nün yaptığı bu hareketle Şehir Tiyatroları’ndaki bu çocukların ne ilişkisi var? Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur’a telefon açtım, 'Sen ne diyorsun bu işe' dedim. 'Müjdat Abi, elim kolum bağlı ben de duruyorum, nedenini ben de bilmiyorum' dedi. Çok üzücü" yorumunu yaptı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin