Müjdat Gezen, 2. Abdülhamid'in torununa hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Usta sanatçı, 2. Abdülhamid'in torununa hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Müjdat Gezen, 2. Abdülhamid'in torununa hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Usta sanatçı Müjdat Gezen, telefonla bağlandığı programda, bir dönem Galatasaray Adası'nı isteyen 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi. Nilhan Osmanoğlu'nu tanımadığını söyleyen Gezen, "Hanımefendi, adayı istiyordu. Ben de adayı değil de... Bunu sonra konuşuruz dedim. Hakaret etmedim" dedi.



İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya şikayetçi Nilhan Osmanoğlu ile Müjdat Gezen avukatlarıyla birlikte katıldı. Suçlamaya ilişkin savunma yapan Gezen, Nilhan Osmanoğlu’nu ilk defa burada gördüğünü belirterek, kendisine hakaret etmediğini söyledi. Daha sonra söz alan Nilhan Osmanoğlu ise, söz konusu TV programında Müjdat Gezen’in kendisine hitaben, “Ben kadını beğendim yahu” dediğini, moderatörün de, “Adayı veresin geldi” sözü üzerine de, “Adayı değil de neyse…” diyerek kendisine hakaret ettiğini savundu. Nilhan Osmanoğlu, söz konusu programı ailesinin de izlediğini söyledi.



Söz alan Osmanoğlu’nun avukatı ise Müjdat Gezen’i filmlerinden tanıdığını, belirterek, Gezen’in Cumhurbaşkanına da hakaret suçunu işlediğini ileri sürdü. Bu durum üzerine yeniden söz alan Müjdat Gezen, “Ben burada suç olan şeyin henüz ne olduğunu bilmiyorum. Hanımefendi, adayı istiyordu. Ben de ‘adayı değil de’ diyerek programın moderatörü olan arkadaşlarıma ‘Bunu sonra konuşuruz’ dedim. Avukat bey yalan söylüyor” diye konuştu.



Gezen’in bu ifadesine, Osmanoğlu’nun avukatı tepki gösterdi. Karşılıklı konuşmalar üzerine mahkeme hakimi, duruşmayı sonlandırdı. Duruşma ertelendi.



Müjdat Gezen’in, ‘hakaret’ suçundan 2,5 yıla kadar hapsi isteniyor. (Sözcü)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin