Muğla'da karikatür sergisi!

"31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi" Muğla'da açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da karikatür sergisi!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, yarışmanın bütün dünyadan karikatür sanatçılarını bir araya getirdiğini söyledi.



Dünyanın çeşitli ülkelerinden çizerlerin eserlerinden oluşan 80 bin karikatürlük arşivleri bulunduğunu belirten Fetvacı, şöyle konuştu:



"Bu yarışmamızın 31 yıldır ülkemizde sürüyor olması, Aydın Doğan Vakfının ifade özgürlüğü ve bunun gelişmesi için çalışıyor olması, vakfımız için bir gurur kaynağı. Herkes birbirine, fikrine, farklılıklarına saygı duymalı. İcabında farklı durumlara birlikte gülebilmeliyiz. Biz karikatür yarışmasıyla bunları amaçlıyoruz."



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise sergiyi Muğla'da açmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.



Mizah, tiyatro, karikatür gibi sanat dallarının topluma çelişkilerini ve çözüm önerilerini gösteren pencereler olduğuna işaret eden Gürün, "Bu sanat dallarından biri de ifade özgürlüğü anlamında karikatür sanatı. Çünkü birkaç çizgiyle sayfalarca anlatılmak isteneni, kişinin yorumuna bırakarak anlatabiliyorsunuz. Bu yıl karikatürlerde en çok işlenen konular savaş ve göç" dedi.



Konuşmaların ardından açılan sergi, 20 Mayıs'a kadar gezilebilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin