MTV Ödülleri sahiplerini buldu

Müzik dünyasının en iyileri ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
MTV Ödülleri sahiplerini buldu

2015 MTV EMA Ödül Töreni dünyanın en ünlü sanatçılarının katılmıyla İtalya'nin Milan şehrinde sahiplerini buldu.



Gecenin en çok ödül alan ismi genç şarkıcı Justin Bieber oldu. Şov, dünya genelinde yarım milyon oy aldı.



2015 MTV EMA sahnesi için televizyon seti sahnede canlı yayına başladığı andan itibaren her şey müzikle ilgiliydi. Milan’daki Mediolanum Forum’dan dünya genelinde yapılan canlı yayında en iyi sanatçılar unutulmaz performanslara imza attı. Ed Sheeran’nın sunuculuğunu üstelendiği gecede Ruby Rose ise yardımcı sunucuydu. MTV EMA gecesinde toplanan 600 milyon oy ile Ed Sheeran, Nicki Minaj, One Directon, Rihanna, Macklemore&Ryan Lewsi, Taylor Swift, Shawn Mendes ve dahası ödüllerine kavuştu.



Törenin öne çıkanları:



•    Justin Bieber, What Do You Mean şarkısındaki inanılmaz performansıyla amacını sergiledi ve 5 ödülle MTV EMA gecesinin kazananı oldu: 6 kez üst üste En İyi Erkek ödülünü alan Bieber, En İyi Görüntü ve dünya çapında En İyi Kanadalı ödüllerinin sahibi oldu. Bieber, Skrillex ve Diplo ile birlikte seslendirdiği Where Are You Now şarkısıyla En İyi İşbirliğine layık görüldü. Heyecanlı oylamada Belieber’ların da büyük yardımıyla, One Direction’ı ikinci sırada bırakarak, En Büyük Fan Grubu ödüllüne de layık görüldü. 



•    Macklemore&Ryan Lewis, gecenin açılışını ödüllü şarkıları Downtown’nun yüksek oktavlı performansı ile yaptı. Performansta, motorlu bisikletler  ve yürüyen kaldırımlar kullanılırken, Eric Nally de sahne üzerinde uçtu. Gecenin ilerleyen saatlerinde, Downtown ile En İyi Video ödülünü aldı. 



•    Pharrell Williams, hit parçası Freedom’ı seslendirdiği muhteşem performansı ile geceyi kapattı. Sonrasında, canlı yayın Pharrell hayranlarının 23x16 metrelik bir ‘Freedom’ bayrağı açtığı Milan’nın göbeğindeki Duomo Meydanı’na döndü. MTV’nin Freedom kampanyası özelinde, dünyanın dört bir yanından bayrakların oluşturduğu bu büyük bayrak, sınırları olmayan ütopik bir kentin doğuşunu sembolize ediyor. Kampanya, gündemdeki sığınmacı sorununa dikkat çekmeyi ve farkındalık yaratmak için bağış yapılmasını sağlamayı amaçlıyor. Daha fazla bilgi için freedom.mtvema.com #EMAfreedom 



•    Sunucu Ed Sheeran tüm gece meşguldü; birlikte ev sahipliği yaptığı Ruby Rose ile gecenin sunumunun yanı sıra, hit parçası Lay it All On Me’de retro bir radyo koleksiyonu olan Rudimentalatop ile yaptığı iş birliği sonucunda En İyi Canlı Rol ve En İyi Sahne ödüllerine de layık görüldü. 



•    Bu yılın ev sahibi ülkesinde, efsanevi İtalyan tenör Andrea Bocelli, klasiklerinden Time to Say Goodbye ile nefes kesen bir performans sergiledi. Sonrasında Tori Kelly ile Pink’in Just Give Me a Reason şarkısında hayatta bir kez görülebilecek olan bir düet yaptı. 



•    Jason Derulo Want To Want Me şarkısını dans grubunun son zamanların popüler araçlarından Swegways ile eşlik ettiği şovla seslendirdi.



•    Ellie Goulding Love Me Like You Do adlı parçasını seslendirirken ayna etkisi yaratan kristallerle süslü sahnede belirdiğinde kalabalığı şaşırtan bir performansa imza attı. 



•    Milano Piazza Duomo’da düzenlenen sıra dışı MTV EMAs konserlerine katılan onbinler, DJ Martin Garrix ve Afrojack’ın yanı sıra Twenty One Pilots performansıyla da eğlenceye doydu. MTV PUSH’nin artistlerinden Jess Glynn ve James Bay etkileyici şovlarıyla hayranlarının karşısına çıktı.  



•    Rock dünyasının kahramanları Duran Duran, ilk kez dağıtılan MTV Video Görsellik Ödülüne layık görüldü. 



•    Gecenin sonunda ise 2016 MTV EMAs ödül töreninin Rotterdam’da gerçekleşeceği bilgisi verildi!



2015 MTV EMA KAZANAN ÖDÜLLERİ 



EN İYİ ŞARKI 

Taylor Swift featuring Kendrick Lamar    Bad Blood



EN İYİ POP

One Direction                



EN İYİ KADIN

Rihanna                    



EN İYİ ERKEK        

Justin Bieber                            



EN İYİ CANLI PERFORMANS

Ed Sheeran



EN İYİ YENİ ÇIKIŞ                

Shawn Mendes                                



EN İYİ VİDEO

Macklemore & Ryan Lewis     



EN İYİ ROCK                    

Coldplay                                    



EN İYİ ALTERNATİF        

Lana Del Rey                     



EN İYİ HIP HOP            

Nicki Minaj                                    



EN İYİ ELEKTRONİK                

Martin Garrix                



EN İYİ ÇIKIŞ        

Shawn Mendes                                



EN İYİ İŞBİRLİĞİ

Justin Bieber, Skrillex, Diplo Where Are You Now?



EN BÜYÜK FAN GRUBU 

Justin Bieber                            



BEST WORLD STAGE

Ed Sheeran V Festival, Hylands Park, UK 2014



VIDEO GÖRSELLIK ÖDÜLÜ 

Duran Duran 



DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ KANADALI

 Justin Bieber



DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ BREZİLYALI

Anitta 



DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ AVRUPALI

 Marco Mengoni



DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ AFRİKALI

Diamond Platnumz 



DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ ASYALI

Jane Zhang



DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ AVUSTURALYALI

5 Seconds of Summer.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin