'Montaj' tapeler Meclis gündeminde

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, internet üzerinden sızdırılan ve kamuoyunda ‘yolsuzluk tapeleri’ adıyla bilinen ses kayıtlarını TBMM gündemine getirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Montaj' tapeler Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında internet üzerinden sızdırılan ve kamuoyunda ‘yolsuzluk tapeleri’ adıyla bilinen ses kayıtlarını TBMM gündemine taşıdı.



Meclis Başkanlığı’na Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:



“Ses kayıtlarının ‘montaj’ olduğunu ilan eden bilirkişi raporunu Bilgi Edinme Kanunu gereğince talep eden ses uzmanı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu’na ‘Belirttiğiniz T.C. kimlik numarası geçersizdir’ cevabı verildiği doğru mudur ? İddia doğru ise, başvuruya “Başvurunuzda belirttiğiniz T.C. kimlik numarası geçersizdir” cevabı veren kişi veya kişiler kimlerdir? Başvuruda belirtilen T.C. kimlik numarasının hiç var olmayan bir numara ile değiştirilerek başvurunun geçersiz hale getirildiği iddiası doğru mudur? Bilirkişi Raporu kamuoyuna ne zaman açıklanacaktır?”  (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin