Montaj görüntülerle TV'de satış yapıyorlar!

Limon, maydanoz ve sarımsak kürünü kapsül haline getirdiğini iddia eden sağlık tacirleri İbrahim Saraçoğlu ve Canan Karatay’ın montaj görüntüleriyle ürün pazarlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Montaj görüntülerle TV'de satış yapıyorlar!

Turksat uydusundaki kanalları dolaşıyorum. Her 3-5 kanalda bir karşıma o çıkıyor. Limon-maydanoz-sarımsak kürü... Kanallar farklı, satılan ürünlerin adı farklı, fakat slogan hep aynı... ‘Prof. İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği limon-maydanoz-sarımsak kürü...’ Soft jel kapsüllerden bahseden sunucular öyle bir şifa vaadinde bulunuyor ki, inanılmaz.



Reklamlarda bir dizi gariplik var. Ben de reklamlarını yapmamak için isimlerini yazmıyorum ama bu ürün farklı farklı adlar altında satılsa da başrolde hep Prof. İbrahim Saraçoğlu ve Canan Karatay var.



Ancak ne gariptir ki bu isimler aslında orada değil. Geçmişte yer aldıkları televizyon programları kolajlanmış sanki canlı olarak stüdyodaymış gibi sunuluyor.



Saraçoğlu bu programlarda limon-maydanoz ve sarmısak küründen bahsediyor ancak bu tamemen taze ürünlerden yapılmış bir kür. Bu kürü kapsül haline getirdiğini iddia eden şifa tacirleri Saraçoğlu’nu öyle montajlamışlar ki sanki bizzat kendisi bu ürünün satışına soyunmuş zannediyorsunuz.



SÖZDE ŞİFA BULMUŞLAR



Stüdyoda bir grup insan var. Belli bir yaşın üzerindeki bu konuklar ürünü kullanıp sözde şifa bulmuşlar... Amca roket gibi olmuş, gençlere taş çıkartıyormuş, teyzenin bütün sindirim problemi bitmiş, ablanın sivilce sorunu sona ermiş, abinin bacak ağrılarından eser kalmamış. Ülseri biten mi istersiniz, kelliğine derman bulan mı, tansiyon problemini rafa kaldıran mı yoksa böbrek ve safra taşlarını eriten mi?



Vaatler çok zengin ama reklam buram buram sahtekarlık kokuyor. Sadece Prof. İbrahim Saraçoğlu değil... Canan Karatay ve Ahmet Maranki de bu reklamların malzemesi durumundalar.



Yaptığım araştırma sonrasında geçmişte yapılan haberlerden bu reklam sahtekarlığının son birkaç yıldır devam ettiğini anladım. Üstelik Prof. İbrahim Saraçoğlu da bu şifa tacirlerine karşı hukuk mücadelesi başlattığını açıklamış. Ancak sonuç belli ki değişmemiş. Ürünün başına ‘ultra’, ‘süper’ gibi kelimeler eklenmiş, kanalların adı değiştirilmiş, figüranlar, sunucular değişmiş limonmaydanoz-sarmısakın kaderi değişmemiş.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin