Mirgün Cabas: Mesleğime yeniden kavuşmak istiyorum

Deneyimli haberci Mirgün Cabas, yeni kitabını Ayşe Arman'a anlattı...

Google Haberlere Abone ol
Mirgün Cabas: Mesleğime yeniden kavuşmak istiyorum

Bu hafta Can Yayınları'ndan çıkan ‘2001-Eski Türkiye’nin Son Yılı’ başlıklı kitabıyla ilgili Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan Mirgün Cabas, başımıza gelen iyi ya da kötü her şeyin sebebini 2001 yılına bağladığını ifade etti.



CNN Türk’te hazırlayıp sunduğu ‘Her Şey’ programına geçen sene son verilen gazeteci Mirgün Cabas, “Mesleğime yeniden kavuşmak istiyorum. Bu koşullar beni işsiz değil, mesleksiz bıraktı çünkü. İşsiz olmak; teorik olarak bildiğin işi başka bir yerde yapabilme ihtimalinin olması demek. Bugün bu ihtimal yok” dedi.



İşte, o röportaj:



"Mirgün, gönülden tebrik ediyorum. Manyak titiz bir çalışma bu! Tarihe kalacağı ve araştırmacıların bu kitaba başvuracağı kesin. Hadi başlayalım… Niye kafayı 2001 yılına taktın?



- Çünkü çok acayip bir yıl! Bugün yaşadığımız Türkiye’nin, başımıza gelen iyi ya da kötü her şeyin sebebini, temelini görüyorsun o yılda…



En önemli yanı ne?



- Görünürdeki en önemli yanı, AKP’nin kurulduğu yıl olması. Ama asıl önemli özelliği, AKP’yi işbaşına getiren zemini olgunlaştırmış olması. 30 ayrı olay anlatıyorum kitapta. Bunların arasında ekonomik kriz, siyasal istikrarsızlık, askerlerin siyasete müdahalesi, yolsuzluklar, 11 Eylül gibi olaylar da var. Ama siyasetle doğrudan ilgisi olmayan daha renkli konular da... O yılın medya, magazin gündemini, televizyon âlemini filan da anlatıyorum. Amacım, yaşadığımız dönüşümü de göstermek...    



Sence ‘eski Türkiye’nin son yılı, ‘yeni Türkiye’nin başlangıcı mı 2001?



- Önce şu ‘yeni Türkiye’ tanımını bir konuşalım. Çünkü biliyorum, bu söze sinir olan çok. ‘Yeni Türkiye’ sözü benim için bir yargı ya da olumlama taşımıyor. Yani bunu, iktidarın kullandığı anlamda, bugünkü Türkiye’yi parlatmak için kullanmıyorum. Ama 15 yıl öncesine göre, yeni bir durum yaşadığımız da ortada. Yeni Türkiye de bir günde ortaya çıkmadı. Ama bir yere çizgi çekeceksek, her şeyin başladığı, AKP’nin kurulduğu yere çizgiyi çekmek bana yerinde geliyor…"



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN...



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin