Milliyet'in 'Sedat Peker' açıklamasına yalanlama!

'Şehrin En İyileri' ödüllerinden haberleri olmadığını açıklayan Milliyet yönetimine 2K Medya sahibi Kaan Şimşek’ten yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet'in 'Sedat Peker' açıklamasına yalanlama!

Sedat Peker'in de ödül aldığı Milliyet Gazetesi öncülüğünde 2K Medya'nın düzenlediği Şehrin En İyileri ödüllerinin tartışmaları devam ediyor.



2K Medya'nın sahibi Kaan Şimşek, bugün 11:00 - 13:00 saatleri arasında Şişli'deki Radisson Blu Hotel'de konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacak.



Basın toplantısı öncesi yazılı bir açıklama da yayınlayan Şimşek, Milliyet'in iddialarına ateş püskürdü.



İşte, o açıklama:



"Milliyet Gazetesi'nin gerçeğe aykırı beyanına cevaptır.



ÖDÜL TÖRENİNDEN Haberleri Yokmuş !!!!



Şehrin En İyileri eki 8 aydır Milliyet Gazetesi'nin Eki olarak, gazeteyle birlikte dağıtılmaktır! Uzun soluklu ve yıllarca sürmesi konusunda mutabık kalınarak birlikte çıktığımız bu yolda, Şehrin En İyileri eki şu ana kadar başarılı bir şekilde yayın hayatını sürdürmüştür.



Ve son üç aydır Şehrin En İyileri Ödül Töreni'yle ilgili haberler, anketler bu gazetede ve gazetenin dijital ortamında defalarca yayınlanmıştır!



Nasıl bir mantıkla yılların gazetesi olan Milliyet Gazetesi "Şehrin En İyileri Ödül Töreni'nden haberimiz yoktur!" gibi bir açıklama yapabildi?



Milliyet adına bu yazıyı kaleme alanlar şimdi bu sorulara cevap vermelidir!



22 Mayıs'ta ödül töreninin ilanını Milliyet Cadde'de, Milliyet Sanat'ta ve Şehrin En İyileri ekinde siz basmadınız mı?



Madem bu ödül töreninden Milliyet grubunun haberi yoktu ?



Reklam Grup Başkanı AHMET KURŞUNLU  neden o gece oradaydı, neden sahneye çıktı ve neden yılın en iyi sanat dergisi kategorisinde MİLLİYET SANAT DERGİSİ adına  ödül aldı?



Gazetenizin temel taşlarından biri olan Milliyet Gazetesi köşe yazar Ali Eyüboğlu neden o gece oradaydı?



Ödülde kullanılacak olan ve hep beraber mutabık kalınan MİLLİYET GAZETESİ logosunu sonradan ödül töreni logosundan tek taraflı olarak kaldırtan siz değil ,başka bir gazetenin yetkilileri miydi ?





O gecenin basın sponsoru olduğunuza dair tarafımıza yollamış olduğunuz antentli belgeleri, aramızdaki Demirören Medya  uzantılı maillerdeki kurumsal yazışmaları da mı kendi kendimize uydurduk?



Bu soruların cevabı olan belgelerin hepsi bizde bulunmaktadır.Bu belgeler basın ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.





Sedat Peker'in "En hayırsever iş adamı" ödülünü almasından dolayı oluşan  tepkilerden korkup köşeye sıkıştığınız için gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorsunuz.





Ve sosyal medyada bazılarının söylediği gibi Abdi İpekçi'nin kemikleri o ödül yüzünden sızlamadı! Doğru, dürüst, tarafsız ve sonucu her ne olursa olsun yaptıklarının arkasında duran büyük duayenin kemiklerini bu tavırlarınızla  asıl siz sızlattınız!



Ne için korktunuz, o korkuyla bu kadar acemice beyanları  nasıl ortaya attınız?



Bizim vicdanımız rahat! Çünkü biz hiçbir zaman Milliyet'le Şehrin En İyileri Ödül Töreni tanımını kullanmadık! Raffles Hotel'de gerçekleştirilen ödül törenin sahnesine bir bakın; her hangi bir Milliyet logosu var mı?



Altını çizerek tekrar söylüyoruz! Bu ödül törenini 2K Medya Yönetimi olarak biz gerçekleştirdik! Milliyet sadece basın sponsorumuzdu ve tabii ki ödül töreninden aylar öncesinden haberleri vardı!



Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ?



Haksızlıklarınızın ve yaşattıklarınızın vebalini yargı önünde ağır ödeyeceksiniz!



Milliyet yaptığı açıklamada, “Gazetelerimizin Kurumsal olarak düzenlemiş olduğu ödül törenleri aşağıda yer almakta olup, Yayın Kuruluşlarımızca başka bir ödül verilmemektedir. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, Haldun Taner Yılın Öykücüsü Ödülü, Örsan Öymen Yılın Araştırmacılık Ödülü ve Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü. Gazetelerimizin, adı geçen organizasyona/ödül törenine sponsor olmadığını, herhangi bir ilgisinin bulunmadığını bildiririz. Söz konusu törenin ödül sahiplerini tebrik eder, organizasyonu gerçekleştiren 2K Media (Best Mekan Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.) ile ilgili olarak da yasal müracaatlarımızı başlatmış bulunduğumuzu bildiririz.” ifadelerine yer vermişti."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin