Milliyet yazarından İsimsizler setine ziyaret!

Ali Eyüboğlu, İsimsizler oyuncularıyla röportaj yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarından İsimsizler setine ziyaret!

Kanal D'nin sevilen dizisi İsimsizler'in setini ziyaret eden Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, dizinin oyuncularından Uğur Güneş, Algı Eke ve Bilent Akkaş'la röportaj yaptı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET CADDE



‘İSİMSİZLER’ DİZİSİNDEKİ HER ŞEY GERÇEK



Üç televizyon kanalında aynı anda başlayan asker dizilerinden ilki olan ‘İsimsizler’in setine gittim. Barakuda Film-Es Film’in Balıkesir Bigadiç’te çektiği dizinin yapımcıları; Ahmet Kayımtu, Yusuf Esenkal ve Sedat Öğretici. Mustafa Burak Doğu, Serkan Birlik, Ayça Mutlugil ve Hale Çalap’ın yazdıkları,  Emre Konuk’un yönettiği dizinin oyuncu kadrosunda şu isimler var: Uğur Güneş, Bülent Alkış, Sedat Mert, Taner Ertürkler, Volkan Keskin, Çağkan Çulha, Musab Ekici, Sera Kutlubey ve Algı Eke.



Milliyet yazarından İsimsizler setine ziyaret!



180 kişinin çalıştığı, iki ekibin aynı anda çekim yaptığı projede anlatılan olaylar gibi, çatışma sahnelerindeki asker ve polisler de gerçek.



Ahmet Kayımtu’nun Derik’te şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün eşi, yakınları, Doğu’da görev yapan asker ve polislerle konuşarak hikayesini oluşturduğu dizi için kamera karşısına geçenler arasında Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 4 Tim JÖH personelinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1 Tim PÖH personeli de var. Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât ekipleri, oynadıkları çatışma sahnelerindeki oyunculara koçluk da yapıyor.



UĞUR GÜNEŞ: MÜZİK DİNLEYEREK RÖLÜME HAZIRLANDIM



- İlk kez oynadığın Kaymakam rolüne nasıl hazırlandın?



Sürekli müzik dinledim, rolü düşündüm. Zaten karakterde de çok sakin bir adam, oradan yakalamaya çalıştım. Ve mantığını daha çok kullanan biri, bu şekilde müzik beni motive etti.



- Dizi için özel bir hazırlık yaptınız mı?



Dizi için bir askeri eğitim aldık İstanbul’da. Burada da büyük bir hazırlık sürecimiz oldu. Askerlerden ve polislerden silah tutuşu, atış, yürüyüş öğrendik. Hep sette oldukları için eğitim sürüyor diyebilirim.



- Dizi ve rolünle ilgili tepkiler nasıl?



Şu an ki dönüşler çok iyi, ama ben yine de kendimi izlediğim zaman eleştiriyorum biraz. Normalde de kendimi beğenmem zaten.



- Gerçek kaymakamlardan nasıl tepkiler geldi?



Twitter ve Instagram’dan, beni izleyip, kaymakam olmak istediğini yazan çok var. Öyle bir rol model oldum, güzel bir şey.



- Üç tane kahramanlık öykülerinin, Vatan sevgisinin ön plana çıktığı dizi ekrana geldi, bu konuda ne söyleyeceksin?



Şunu söyleyebilirim; ilk olarak biz girdik sonra akabinde diğerleri geldi. Güzel bir şey. Çünkü ilk defa üç tane iş de aynı anda yapılıyor. Bence bu rekabet, hem başarıyı doğurur hem de kaliteyi artırır.



ALGI EKE: BALIKESİR, BİZİ BAĞRINA BASTI



- Bildiğim kadarıyla Balıkesir Bigadiç’te ilk defa bir dizi çekiliyor. Haftanın kaç günü buradasın?



Çekimlerim 4-5 gün oluyor. Çatışma sahnelerinde yokum. Balıkesir daha önce geldiğim bir yer değildi. Aslında pek şehir dışında iş yapmayı sevmiyorum, evimi çok fazla özlüyorum. Ama bu yeni köprü açıldıktan sonra Balıkesir İstanbul 2.5 saat falan sürüyor, rahat gidip geliyorum.



Balıkesirliler bizi ağırlamaktan çok mutlu, yardımcı oluyorlar. Bağırlarına bastılar... Bayraklarla karşılayacaklar neredeyse. Çok sevgi gösteriyorlar. Mutluyuz burada.



- Bir kadın oyuncu olarak asker dizileriyle ilgili görüşün nedir?



Bu tip projeler izleyen biri değilim, fakat diziler dönemlerden beslenirler. Böyle bir sürecin olacağını tahmin edebiliyordum.



- Tatlı bir köpeğin var, sürekli yanında.



O benim çocuğum, çocuk yapamadım diye...



- Ne kadardır sende?



Üç aylıkken almıştım Api’yi, 2.2 yaşında şimdi.



Ali Eyüboğlu'nun yazısının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin