MİLLİYET NE İÇİN VAR?

Milliyet Haber Müdürü Doğan Akın, Milliyet'in haberlerini ikinci sayfada değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
MİLLİYET NE İÇİN VAR?

Gazetemiz bunlar için var


Milliyet'ten okurlarına


Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca, bir hesaplama hatasıyla serbest bırakılınca, "Milliyet neden var?" sorusu bir kez daha etkili bir şekilde yanıtlarını buldu.
Milliyet, Ağca'nın serbest bırakıldığı 12 Ocak'ta, 9 sütuna yayılan "Utanç günü" başlığıyla çıktı. Skandal, izleyen günlerde, Milliyet'in öncülüğündeki ısrarlı tavırla kamuoyunun gündeminde tutuldu.
Tahliye kararının dayanakları arasında gösterilen "İtalya'da yatılan süre"nin bile yanlış hesaplandığını ilk kez ortaya koyan, Milliyet muhabiri Belma Akçura oldu.
Tam bu sırada Can Dündar, cezaevi içinde ya da dışında geçen zamanın aklayamayacağı, unutturulmak istenen bu kirli dosyayı "5 Kanlı Anahtar" dizisiyle akıl defterlerimize bir kez daha not etti.
Milliyet'in ateşlediği kamuoyu tepkisi harekete geçerken, hesaplamalarda hata yapıldığı resmen kabul edildi ve Ağca 20 Ocak'ta ait olduğu yere, hapishaneye döndü.
***
Yargı muhabirimiz Lube Ayar, peş peşe çıktığı Milliyet'in manşetlerinde unutulmayacak bir dosyaya imza attı. Ünal Canpolat; bir cinayet nedeniyle tutuklanan ve tahliye başvuruları mahkemelerce 3 kez reddedilen Turan Çevik, oğlu ve damadını "Beyoğlu Başsavcısı" olarak serbest bırakmıştı. Ayar'ın kaleme aldığı dosyada yok yoktu: Başsavcı'nın oğlunun Çevik'in oğluyla iş ortağı oldukları... Canpolat ile İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak'ın, Çevik'in kızının nikâhında tanıklık yaptıkları... Cinayet yerindeki tabanca sayısının üçten ikiye indirildiği...
Haberler üzerine Canpolat, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca görevden uzaklaştırılırken, Adak hakkında soruşturma başlatıldı.
Yolsuzluk dosyalarıyla yakından tanıdığınız Nedim Şener, cuma günü, "CIA-MİT ortak operasyonu" haberiyle manşetteydi. İtalya'dan İran'a giderken Gürbulak'ta durdurulan kamyonlarda uranyum zenginleştirmede kullanılabilecek alüminyum kaplar bulunduğu haberi, resmi açıklamayla da teyit edildi.
***
Sayfalarımız, iki genç yazarın kattığı tempoyla da dikkat çekiyor. Hafta sonu eklerindeki yazılarından tanıdığınız Tuba Akyol, iki hafta önce başladığı pazartesi ve çarşamba yazılarını düzenli bir şekilde sürdürecek.
"Adı konmamış şantiye devlet" dizisinde, Kuzey Irak'ı, Ece Temelkuran'ın çarpıcı üslubu, Yurttaş Tümer'in etkileyici fotoğraflarıyla izliyoruz.
***
Milliyet'in, "neden var olduğu" sorusuna geçtiğimiz haftalarda verdiği bazı yanıtlar bunlardı. Gelecek haftanın yanıtlarında buluşmak üzere...



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin