Milliyet gazetesi kapanıyor mu? Mete Belovacıklı'dan o iddialara yanıt!

Milliyet'in genel yayın yönetmeni Mete Belovacıklı, gazetenin kapanacağı yönündeki iddialara bugünkü köşe yazısıyla açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet gazetesi kapanıyor mu? Mete Belovacıklı'dan o iddialara yanıt!

Bir süredir hem sosyal medyada hem de dijital haber portallarında Milliyet gazetesinin yazılı basına veda ederek, yalnızca internetten yayın yapacağı yönünde haberler yer aldı.



Gazetenin genel yayın yönetmenliğini yürüten Mete Belovacıklı, bu söylentileri bugünkü köşe yazısıyla kesin bir dille yalanladı.



İşte, o yazı:



"Medya dünyasında son dönemin galiba en popüler konularından biri Milliyet’e ömür biçmek... Bu iddiaları ortaya atanların, kendince görüş bildirenlerin unuttukları bir şey var: Milliyet hiçbir döneminde sadece “gazete” olmadı! Aksine; kamuoyu açısından ülkenin siyasal, ekonomik, toplumsal tarihinin en güvenilir arşivini oluşturarak toplumun hafızası da oldu. 69 yıl süren köklü geleneğini okurlarına taşıdı; ‘babadan oğula, oğullardan torunlara geçen’  bir varoluş hikâyesi yarattı.



Kimliğini meslek ilkelerine gösterdiği özenle kazandı. Alanında uzmanlaşan gazeteciler yetiştirerek deyim yerindeyse bir nevi ‘okul’oldu.



Siyasi, etnik, dini, cinsiyetçi her türlü ayrımcılığa karşı çıkan, daima doğru, adil bir gazeteciliği editoryal süzgeçten geçirerek okurlarıyla paylaştı.



Türkiye medyasının kendi içindeki ayrışmalarına, öfke nöbetlerine, birbirlerini yaftalamalarına karşı her zaman mesafeli durdu. Medyanın sorunlarına çözüm bulunması noktasında tartışmalara katıldı ancak yayın organlarının birbirlerini karalayan haberciliğine hiçbir zaman itibar etmedi.



***



Tekrar başa dönelim... Geçen Kasım’dan bu yana belli aralıklarla bazı köşelerin, sosyal medya hesaplarının “Milliyet kapanıyor”   iddialarıyla kendi gündemlerini yaratma gayretlerine şahit oluyoruz.



Daha önce bu konuda yapılan yayınlara karşı İcra Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Soysal’ın imzasıyla “Milliyet Gazetesi 68 yıllık geçmişi ile daima Türk basınının en önemli yayın kuruluşlarından biri olmuştur. Demirören Medya Grubu çatısı altında, geleneklerine bağlı olarak yayın hayatına dün olduğu gibi, bugün ve yarın da sadece bir internet sitesi olarak değil, basılı olarak da devam edecektir.’’  şeklinde resmi bir açıklama yapmıştık."



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin