'Milli uçak' projesinin ortağı Forbes listesinde

Türkiye'den hangi isim, Amerika merkezli Forbes dergisinin 'Amerika'nın Servetini Yaratan 50 Kadın' listesine girdi?

Google Haberlere Abone ol
'Milli uçak' projesinin ortağı Forbes listesinde

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin hazırladığı 'Amerika'nın Servetini Yaratan 50 Kadın' listesinde, eşi Fatih Özmen'le birlikte Sierra Nevada havacılık şirketini kuran Eren Özmen de yer aldı. Türkiye'nin 'milli uçak' projesinin de ortaklarından Özmen, 900 milyon dolarlık servetiyle listenin 19. sırasında yer aldı.



Tamamen kendisi yarattı



Liste, Amerikalı veya uzun süredir Amerika'da yaşayan, servetlerini miras ya da aileleri yoluyla edinmeyip tamamen kendisi yaratmış kadınlar seçilerek oluşturuldu. Amerika merkezli Sierra Nevada havacılık şirketinin sahibi olan ve şirketi eşi Fatih Özmen'le birlikte kuran Eren Özmen, listeye giren tek Türk oldu. 900 milyon dolarlık servetiyle listenin 19. sırasında yer alan Özmen, aynı zamanda Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) başkanlığını yürütüyor.



'Milli uçak' projesinin ortağı Forbes listesinde



1994'te satın aldılar



Nevada Üniversitesi'nde İş İdaresi konusunda masteri bulunan ve söz konusu şirkette işe başlayan Eren Özmen, eşiyle birlikte çalıştıkları SNC'yi 1994 yılında satın aldı.  Devraldıkları şirketi daha da büyüten ve ABD'nin 18 eyaletinin yanı sıra Avrupa'da da organize olan Özmen çifti, personel sayılarını da 20’den 3 bine ulaştırdı.



Sıfırdan başarı öyküsü



Eren Özmen ve Fatih Özmen çifti, 30 yıldan daha uzun zaman önce kısıtlı imkânlarla başladıkları ABD serüvenlerinde sahibi oldukları SNC firması ile dünyanın sayılı savunma ve havacılık şirketleri arasına girdi. Eren Özmen 2002 yılında 'Yılın Rol Kadın Modeli', 2005 ve 2006'da 'Government Computer News' ödüllerine layık görüldü. SNC Amerikan hükümeti tarafından yayınlanan devlet ihalelerinde alan kadınların sahip olduğu en büyük şirket sıralamasında birinci sırada yer aldı. The International Women Presidents' Organization, SNC'yi ayrıca Kuzey Amerika genelinde kadınların sahip olduğu en hızlı büyüyen 2 şirketten biri olarak açıkladı. Özmen çiftinin öncülüğünde pek çok başarı ve ödülle onurlandırılan SNC, 2001 yılında Nevada'da 'Yılın En Seçkin Şirketi', 2009 ve 2011'de 'Kuzey Nevada'nın Çalışabilecek En İyi Şirketi', 2010 yılında 'Florida'nın Çalışılabilecek En İyi Şirketi' ödüllerini aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin