Milletvekili adaylığı iptal edilen Atila Sertel: 'Demek ki böyle istiyorlar'

Milletvekilliği YSK tarafından iptal edilen gazeteci Atila Sertel açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili adaylığı iptal edilen Atila Sertel: 'Demek ki böyle istiyorlar'

CHP İzmir 2'nci Bölge 6'ncı sıra milletvekili adayı Atila Sertel'in adaylığını Yüksek Seçim Kurulu, Basın İlan Kurumu Yönetimi'nden yasal süre içinde ayrılmadığı gerekçesiyle iptal etti.

Sertel, "Ben maaşa bağlı değilim, devlet memuru değilim. Devlet beni yeniden memur yaptı, şaşırdım. Yapacak birşey yok" dedi. 



İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı görevlerinden ayrılan Atilla Sertel, CHP'den aday adayı oldu. Sertel, İzmir 2'nci Bölge'de girdiği ön seçimde Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay'ın ardından 3'üncü sıraya oturdu. Kontenjan adayları nedeniyle Sertel CHP'nin 6'ncı sıra milletvekili adayı oldu. Seçileceğine kesin gözüyle bakılan Sertel'in adaylığına ön seçimde 60'lı sıralarda kalan bir aday adayı, Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden yasal sürede ayrılmadığı gerekçesiyle itiraz etti. İl Seçim Kurulu itirazı redetti. Ancak Yüksek Seçim Kurulu itirazı yerinde bulup Sertel'in adaylığını iptal etti. Haberi seçim çalışması için bulunduğu ilçe gezisinde alan Sertel de, DHA'ya şu değerlendirmede bulundu: 



"Ben bir önseçime girdim. Önseçim sonucunda üyeler beni Genel Başkanım ve kader arkadaşım Mustafa Balbay'ın arkasında üçüncü sıraya yerleştirdi. Bundan çok memnunum. Bana oy veren vermeyen tüm CHP'lilere teşekkür ediyorum. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen Basın İlan Kurumu'nda yerel basının, gazetecilerin hakkını, hukukunu korumak için görev yaptım. Bunun resmi devlet görevi olduğuna inanmıyorum. Ben kurumsal olarak görev yaptım. Herhangi bir sözleşmem yok. Maaşa bağlı değilim. Nasıl devlet memuru oldum bilemiyorum. Devlet beni benden habersiz memur yaptı. Çok şaşırdım. Yapacak birşey yok. Demek ki böyle istiyorlar. Namusumuzla koştuk çabaladık. Herkesin önseçimden çıkan iradeye saygı göstermesi lazımdı, olmadı"



DAHA ÖNCE DE BARAJA TAKILMIŞTI 



Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu'nu bitiren Atilla Sertel Milliyet, Güneş, Yeni Asır ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. 1989 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yüksel Çakmur'un isteğiyle Basın Halkla İlişkilar Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla Sertel, 1991 yılında SHP'den milletvekili adayı oldu. Aldığı tercih oylarıyla seçimde 2'nci sıradan 1'inci sıraya gelen Sertel milletvekili seçilecek oyu kazandı. Ancak SHP İzmir'de bölge barajına takılıp milletvekili çıkaramayınca TBMM'ye gidemedi. 



2009 yılında CHP Bornova Belediye Başkan aday adayı olan Atilla Sertel, aday gösterilmedi. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 2'nci Bölge milletvekili aday adayı olan Sertel, 10'uncu sırada aday gösterilince çekildi ve seçime girmedi. 



CHP'nin bu seçimlerde İzmir'de ön seçim kararı olmasıyla yeniden aday olan Sertel, "Size emanetim bu kez olsun" sloganıyla girdiği ön seçimden 3'üncü sırada çıkmayı başardı. Bu kez de YSK engeline takıldı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin