MICROSOFT'TAN ACI İTİRAF

Kısa süre öncesine kadar Windows Vista'yı her ortamda savunan Microsoft'un patronu Steve Ballmer, Vista'yla ilgili şaşırtıcı itiraflarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MICROSOFT'TAN ACI İTİRAF

Bir üst düzey yöneticinin  kolay  kolay hatalarını kabul ettiğini görmüyoruz. Bu yüzden Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın açık yüreklilikle yaptığı itiraflar herkesi şaşırttı. Bu itirafların merkezinde ise, Microsoft'un başını çok fazla  ağrıtan  Windows Vista vardı.


Ballmer yaptığı bir konuşmada Vista'nın kendilerine çok zaman harcattığını ve sonucun tüm bu çabalara hiç değmediğini itiraf etti. Ballmer şunları söyledi: "Bu işi çok zorladık ve bu süreç esnasında  yenilik  geliştirebileceğimiz binlerce iş saatini boşa harcamış olduk " diye konuşan Ballmer'ın bu sözleri muhtemelen pek çok Microsoft çalışanının hem fikir olacağı sözler.


VİSTA NEDEN BAŞARISIZ OLDU


Aslında Vista çok kötü bir işletim sistemi olmasa da, üst üste gelen hatalar ve şanssızlıkların da etkisiyle de   Microsoft   'un çok fazla başını  ağrıttı . Daha en başta ard arda gelen ertelemeler, 5 yıl sonunda XP'nin çok üzerinde ve sorunsuz bir işletim sistemi beklentisi yarattı. Fakat Vista ilk piyasaya çıktığında sorunsuz değildi. Basının bu duruma sert tepkisinin yanı sıra, Apple'ın Vista'nın tüm günahlarına saldıran reklam kampanyası da Vista'nın zor durumunu daha da zorlaştırdı.


Bir de Intel'in baskıları ile tam olarak uyumlu olmayan cihazların üzerinde boy gösteren "Vista Uyumlu" etiketlerinin yarattığı sıkıntılar tüm bu sorunlara eklenince, Ballmer'ın bu samimi itirafının ne kadar doğru olduğunu görmek mümkün.



www.hurriyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin