MHP KANAL D'Yİ DAVA ETTİ

MHP, Kanal D'de yayımlanan bir programda, "partinin manevi şahsiyetine saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
MHP KANAL D'Yİ DAVA ETTİ

MHP, Kanal D'de yayımlanan bir programda, "partinin manevi şahsiyetine saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla programın yayımlandığı televizyon kanalı ile program konukları Prof. Dr. Mahir Kaynak ve yazar Erol Mütercimler aleyhine 25 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.


MHP'nin avukatı Mithat Burak Başkale tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Kanal D'de 3 Nisan 2008'de yayımlanan "32. Gün" programına, Mahir Kaynak ve Erol Mütercimler'in konuk olarak katıldıkları kaydedildi.

Dilekçede, Kaynak'ın, programda, "MHP'de birtakım tutarsızlıklar görüyorum. Şöyle; diyorum ki 'MHP ile Sayın Abdullah Gül'ün ideolojisi aynı mıdır?' Hayır. Birisi milliyetçi, birisi İslam'a dayanan... Siyasi hedefleri mi aynı? Milliyetçi küresel olamaz. Tanımayacağı bir... Yani milliyetçi bir parti, küreselliği savunanı, Avrupa Birliği ile bütünleşmeyi öngören bir lideri destekliyor. Bu bir tutarsızlıktır. Her tutarsızlık bir operasyondur" şeklinde sözler söylediği aktarıldı.

Erol Mütercimler'in ise "Buradaki en önemli oyuncu MHP ve MHP'nin Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kurulan bu komploda çok önemli bir rol biçildiğini düşünmekteyim. Fakat MHP için düşündüğüm şey, MHP'nin salt milliyetçi bir parti olduğu değil, ben artık MHP'nin bu son dönemde yerli yerine oturtulmaya çalışılan küresel, bu para sermayesi içinde önemli bir oyuncu olarak tayin edildiği ve bundan dolayı da son milletvekili seçiminde o listeye bazı isimlerin dahil ettirildiği şeklinde bir düşüncem var ama Recep Tayyip Erdoğan'a komplo kurulma meselesi konusunda hiçbir tereddütüm yok" iddiasında bulunduğu anımsatıldı.

Dilekçede, "Siyasi çizgisi Türk milliyetçiliği olan ve siyasi rakiplerinin kurdukları hükümetleri yabancı misyon önünde eleştirmeyi dahi doğru bulmayan bir partinin, dış kaynaklar tarafından yapılan bir operasyonun parçası olarak gösterilmiş olması, MHP'nin manevi şahsiyetine zarar vermiş, onur ve haysiyetine saldırılmıştır" görüşüne yer verildi.

Dava dilekçesinde, Kanal D, Mahir Kaynak ve Erol Mütercimler'den, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile 25 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.
aa

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin