Meslektaşlarından Cüneyt Arcayürek için başsağlığı mesajı

Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti ve İGC, bugün yaşamını yitiren Arcayürek için başsağlığı mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşlarından Cüneyt Arcayürek için başsağlığı mesajı

Bir süredir Ankara'da özel bir hastanede çoklu organ yetmezliği hastalığı nedeniyle tedavi gören Cumhuriyet gazetesi Başyazarı Cüneyt Arcayürek bugün hayata veda etti.



Arcayürek'in vefatı basın camiasını yasa boğarken, Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti usta gazeteci için başsağlığı mesajı yayınladı.



Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in mesajı şöyle:



“Cüneyt Arcayürek meslek yaşamı boyunca muhabirlik ruhunu hiç 



kaybetmemiştir. Cemiyetimiz yöneticiliği döneminde Basın Yayın Yüksek Okulunun kuruluşuna 



öncülük etmiştir. Bu yıl 50. Yılını kutlayan İletişim Fakültesi Arcayürek ve Metin Toker’in eseridir. 



Meslek yaşamını demokrasi ve basın özgürlüğü mücadelesi ile geçiren Arcayürek’in adı basın tarihine 



altın harflerle yazılacaktır. Ölümsüzlüğe yolcu edeceğimiz duayen gazeteci Cüneyt Arcayürek ilkeli 



gazeteciliğin en önemli simgesidir.”



Basın Konseyi'nin Arcayürek için yayınladığı taziye mesajında; "Duayen gazeteci, Barış Harekatından sonra Kıbrıs’a ilk giren gazetecilerden,  9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in basın danışmanı Cüneyt Arcayürek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.



87 yaşında hayata gözlerini yuman Arcayürek'in cenazesi perşembe günü Ankara Gölbaşı'nda toprağa verilecek. Cüneyt Arcayürek'in vasiyeti üzerine cenaze töreni yapılmayacak.



Arcayürek’in aramızdan ayrılmasından büyük üzüntü duyarken, Merhum’a Allah’tan rahmet, Ailesi’ne, sevenlerine ve uzun yıllar köşe yazarlığı yaptığı Cumhuriyet Gazetesi’nin kocaman ailesine sabırlar diliyoruz…



Türk basının başı sağolsun …" dedi.



İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, usta gazeteci Cüneyt Arcayürek’in vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında şunları söyledi:



“Türk basınına uzun yıllar hizmet veren, usta gazeteci Cüneyt Arcayürek’in vefatı camiamızı derinden üzmüştür. Meslek yaşamı boyunca birçok ilke imza atan, haber ve yazıları ile gündeme damga vuran Cüneyt Arcayürek, yaşamının son anına kadar gazetecilik yapmıştır. İlkeli, dürüst, araştırmacı gazeteci Cüneyt Arcayürek’e Tanrı’dan rahmet, geride kalan ailesi ve Türk basın topluluğuna başsağlığı dileriz.”



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin