MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Timisi, Sözcü.com.tr’den Sercan Meriç'e yaptığı açıklamada, Orhan Gencebay ekibiyle birlikte 18 ay boyunca yönetimde yer aldıklarını, genel kurulun tarihiyle ilgili ihtilafa düştüklerini belirterek, “Orhan Gencebay ekibi, dedikleri olmayınca, siyasal ve mezhebi yapıya vurgu yapan acı bir açıklamayla istifa ettiler. O süreçte de biz genel kurulun tarihini 18 Mart 2018 olarak belirledik. 15 günde genel kurul hazırlıklarını yaptık. 9 binin üzerindeki üyemize tebligatta bulunduk. Toplantı alanını belirledik. Genel kurul için 500 bin TL’nin üzerinde para harcandı. Hukuki olarak da her şey yapıldı. 15 gün kala bunlar gittiler, Kültür Bakanlığı’nı da etki altına alarak taraflı bir karar çıkardılar. Hukuka aykırı bir karar” dedi.
‘DENETLEME BİLE YAPILMADI’
Arif Sağ ve Orhan Gencebay arasındaki yaşanılan krizin ardından MESAM’ın denetlenmesi için kendilerinin dilekçe yazarak Teftiş Kurulu’na başvurduklarını, şu anda 3 müfettişin MESAM’ı denetlediğini anlatan Timisi, “Daha denetleme bile sona ermeden, bulunan aykırı bir şey varsa savunma hakkı bile verilmeden, usulü açıdan hata yapılarak, ummadığımız şekilde geçici bir yönetim MESAM’a atandı” açıklamasını yaptı.
ESKİ YÖNETİMDE OLANLAR, KAYYUM YÖNETİMİNDE DE VAR
Timisi, kayyum yönetiminde yer alan Recep Ergül ve Fuat Güner’in kendileriyle birlikte 18 aydır yönetimde görev yaptığını hatırlatarak, “Kayyumda onların olmaması gerekiyordu. Yavuz Bingöl siyasi görüş ne olursa olsun konulabilir, MESAM üyesidir. Orhan Gencebay’ın ekibinde olan, bakanlığı yanlış bilgilendiren Recep Ergül ve Fuat Güner’in yönetime atanması, bakanlığın tarafgir davrandığına yönelik ciddi soru işaretleri doğuruyor” diye konuştu. Gencebay ekibinin genel kurulu hafta içinde yapmaya çalıştığını anlatan Timizi, “Şehir dışından gelen üyelerin ağırlıklı olarak bunların çevresinde olan kişilerden oluşmaması sebebiyle, genel kurulu hafta içi yapmak istiyorlardı. Bununla ilgili her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.