Meltem Cumbul'dan Semih Kaplanoğlu açıklaması!

24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin kapanış töreninde Semih Kaplanoğlu’nun elini neden sıkmadı?

Google Haberlere Abone ol
Meltem Cumbul'dan Semih Kaplanoğlu açıklaması!

Uluslararası Adana Film Festivali’nin önceki gün düzenlenen ödül gecesinde sunuculuk yapan Meltem Cumbul, en iyi yönetmen ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmadı.



Adana Film Festivali dün akşam yapılan ödül töreniyle son buldu. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Ayşe Arman'la beraber sunuculuk yapan Meltem Cumbul’un şoke eden hareketi damgasını vurdu.



Gecede siyah beyaz çektiği Buğday filmiyle Film- Yön En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan Semih Kaplanoğlu sahneye çıktığı sırada herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Sahnede kendisine elini uzatan Kaplanoğlu'na karşılık vermeyen Meltem Cumbul elini geri çekip sırtını döndü. Gecenin sunuculuğunu yapan Cumbul'un bu protestosu salondakilerin büyük şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken oyuncu Caner Cindoruk da ayağa kalkıp duruma tepki gösterdi.



Bu tepkinin ardından Semih Kaplanoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı:



Adana ff’de sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler...



GÖZLERİM VE ELLERİM DOST OLMAZ



Meltem Cumbul ise  ünlü yönetmenin neden elini sıkmadığını bu sözlerle anlattı:



Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sakışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin