Meltem Cumbul, dizi setlerindeki o skandalı açıkladı!

Oyuncular Sendikası Başkanı Meltem Cumbul, dizi setlerinde yaşanan ağır çalışma koşullarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Meltem Cumbul, dizi setlerindeki o skandalı açıkladı!

Oyuncular Sendikası Başkanı Meltem Cumbul, oyuncuların Türkiye'de serbest çalışan muamele gördüğünden, sorunlarına muhatap bulamadıklarını söyledi. Cumbul'a göre, set işçilerinin hangi şartlarda ve ne gibi haksızlıklara maruz kaldığı basında karşılık bulmuyor.



AL PACİNO PARA KAZANIYOR ÖLMESİ Mİ GEREK PEKİ?



Meltem Cumbul, set çalışma şartlarının ağırlığından yakındı. Dünyada oyuncuların işçi olarak kabul edildiğini belirten Cumbul, Türkiye'de serbest çalışan muamele gördüğünden sorunlarına muhatap bulamadıklarına dikkat çekti. Cumbul, “Bizler işverenimizin dediği saatte, yerde ve şekilde çalışan insanlar olarak nasıl işçi değil de serbest çalışan olarak görülüyoruz.” diye sordu. Cumbul'un bir sitemi de basınaydı. Star olarak tabir edilen az sayıda oyuncunun aldığı yüksek bölüm ücretlerinin medyada geniş yer bulduğunu hatırlatan Cumbul'a göre, set işçilerinin hangi şartlarda ve ne gibi haksızlıklara maruz kalması basında karşılık bulmuyor. Cumbul, “Nasıl olsa çok para kazanıyor, çalışma koşullarının önemi yok” gibi bir algı var. Ünlü oyuncu bunu da, “Al Pacino o kadar para kazanıyor, ölmesi mi gerekiyor?” diye sordu.



"BEBEK OYUNCUYA UYKUSU GELMESİN DİYE KAHVE VERİYORLAR"



 “Sahne ve perde çalışanlarının hukuki sorunları” konulu panede konuşan Cumbul, medyada oyuncuların çok renkli bir çalışma hayatı varmış gibi gösterildiğini söyledi. İşin içinde olmayan insanların hayal dahi edemeyeceği ağır şartlarda çalıştıklarını dile getiren Cumbul, “Özellikle 160-170 dakikaya varan dizi süreleri nedeniyle aralıksız 36 saat çalışmak zorunda kalıyoruz. Bununla birlikte, WC bile bulunmayan sağlıksız set ortamları sektörün diğer bir gerçeği. 6 aylık bebeğin saatlerce karda, uykusu gelmesin diye gerekirse biberonun içine kahve konarak sınırları zorlanması sadece bir örnek, bunun gibi yüzlercesi var. Bu yönde yasal düzenlemelere ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin