MEHMET TEZKAN'DAN CHP PM ÜYESİ MESLEKTAŞINA İLK 'KAZIK'

CHP Parti Meclisi'ne seçilen medya kökenli isimlerden Melda Onur, siyasetteki ilk "kazığı"nı Mehmet Tezkan'dan böyle yedi...

Google Haberlere Abone ol
MEHMET TEZKAN'DAN CHP PM ÜYESİ MESLEKTAŞINA İLK 'KAZIK'

Mehmet Tezkan/MİLLİYET


Şu dört isme çok sevindim..


İsimlerini parti meclisi listesinde görünce siyaset kurumu adına çok sevindim..
Kim mi onlar? Neden mi sevindim? Anlatayım..
*  *  *
Umut Oran: Liste açıklandığında CNN Türk’te canlı yayında konuğumdu.. Kendisiyle iki kere el sıkışmanın (biri de dündü) ötesinde bir tanışıklığım yok.. Ama yıllardır izlerim.. İki yıl önce genel başkan adayı olma cesareti gösterdiği zaman çok takdir etmiştim.. Türkiye’nin böyle siyasetçilere ihtiyacı var..
*  *  *
Prof. Dr. Süheyl Batum: Doğru bildiğinden şaşmayan, sözünü sakınmayan, onu bunu üzmeyeyim diye denge yapmaya çalışmayan bir kişi.. Ekranlardan çok iyi tanıyorsunuzdur hocayı, daha fazla anlatmayayım..
*  *  *
Prof. Dr. Sacid Yıldız: Doktor hasta ilişkisiyle başlayan arkadaşlığımız, dostluğa dönüştü.. Sağlık politikaları konusundaki uzmanlığını bilirim.. Büyük katkı sağlayacaktır.. Klasik politikacılardan değil, çok farklı!..
*  *  *
Melda Onur: Uzun yıllar yan yana, omuz omuza çalıştık.. Birlikte televizyon haberciliği yaptık.. Muhteşem bir ekibimiz vardı, gündüz acayip çalışır, gece acayip eğlenirdik.. İkisinin de hakkını verirdik.. Adını duyunca en az onun kadar sevindim.. Televizyoncu olarak yıllarca mikrofon tutmuştu, şimdi ona mikrofon tutulacak dememe kalmadan bir baktım Melda canlı yayında başlamış konuşmaya..
Karşılaşınca siyasetçi olarak nasıl olsa çok kazık yiyeceksin, sana hemen bir kazık atayım ki hiç olmazsa ilk kazığı arkadaşından yemiş ol dedim..
Nasıl dedi şaşkın şaşkın bakarak..
Kazık atacağım dedim..
Ve salonun ortasında, duymayan kalmasın diye sayın bakanım nasılsınız diye bağırdım!..
(Böyle durumlarda devreye giren karpuz kabuğu politikasını hatırlatırım..)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin