Medyatava açıklıyor! Berlin Film Festivali'nin jürisine hangi iki Türk eleştirmen seçildi?

Berlin Film Festivali'nin prestijli jürisinde iki Türk...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava açıklıyor! Berlin Film Festivali'nin jürisine hangi iki Türk eleştirmen seçildi?

Bu yıl 9-19 Şubat tarihleri arasında 67'incisi düzenlenecek olan ve dünyanın Cannes ve Venedik'le birlikte en prestijli üç uluslararası film festivali arasında yer alan Berlin Film Festivali'nin FIPRESCI jürisinde bu yıl iki Türk görev alacak.



Alin Taşçıyan, jürinin başkanlığını üstlenirken, Kerem Akça jüri üyelerinden biri olacak.



Festival kapsamındaki Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu jürisindeki diğer isimler ise Dubravka Lakic, Denise Bucher, Alejandra Trelles, Jennifer Borrmann, Sasja Koetsier, Rüdiger Suchsland, Rasha Hosny olacak.



Festivalle ilgili Medyatava'ya açıklamalarda bulunan Kerem Akça, "Daha önce Sofya, İstanbul ve Torino'nun FIPRESCI jürilerinde bulundum. Ama Berlin daha önemli elbette. Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu FIPRESCI, SİYAD'ın da üyesi olduğu bir kurum. Dünyanın en önemli festivallerine jüri gönderiyorlar yıllardır. Bunlar için de tarihleri müsaitse başvurmak gerekiyor. Ben de Berlin için başvurmuştum, kabul edildi. 2014'ten bu yana FIPRESCI Başkanlığı'nı (derneğin ilk kadın başkanı aynı zamanda) üstlenen Alin Taşçıyan'ın göreve gelmesiyle Türk jüri üyelerinde bir artış olduğunu da es geçmemek lazım. Alin'in katkısı büyük" ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin