Meclis, komedi programına geçit vermedi

Alman ikinci televizyon kanalı ZDF'de yayınlanan politik komedi programı 'heute show'a Federal Parlamento binasına girmesini yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis, komedi programına geçit vermedi

Alman resmi ikinci televizyon kanalı ZDF'de yayınlanan 'heute show' isimli siyasi hiciv programının son yayınında Federal Parlamento binasına girişlerine ve burada çekim yapmalarına izin verilmediği bildirildi. Sisteme karşı ağır eleştirileriyle bilinen ve Cuma akşamları yayınlanan komedi programı ekibi, Federal Parlamentonun basına ayrılmış kısmına ve batı tarafındaki lobiye alınmadı.



Son programda meclis binasına alınmadıklarını bildiren program moderatörü Oliver Welke, Federal Parlamento basın sözcüsünün, 'heute show' ekibine neden izin verilmediği konusundaki açıklamasını aktardı. Bu açıklamada televizyon programının meclisten siyasi haber yayınlayan bir program olmadığı belirtildi.



Açıklamaya tepki gösteren Welke, her hafta yaklaşık yarım saat süren hiciv programında siyasi haber vermekten başka bir şey yapmadıklarını söyledi. Welke, çocuk programı yapan televizyon kanalı 'KiKa'ya, ya da özel televizyon kanalı RTL'in 'Çiftçi kadın arıyor' gibi bir programına bile çekim izni verildiği, halde kendilerinin parlamento binasına girmelerinin yasaklandığını ifade etti. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin