Mayıs ayında en çok hangi dizi ve programlar izlendi?

Mesut Yar, TV'lerin Mayıs karnesini çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
Mayıs ayında en çok hangi dizi ve programlar izlendi?

Posta Gazetesi yazarı Mesut Yar, Mayıs ayında en çok izlenen programları ve dizileri yazdı. TRT'nin reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul, zirvedeki yerini kimseye kaptırmadı.



Mesut YAR / POSTA



Mayıs karnesi nasıl çıktı?



Atv toplam izleyici grubunda tüm günde ay birinciliğini bırakmadı. Star TV ise üç ayrı izleyici grubunda tüm gün ve prime time ikincisi olarak mayıs ayını tamamladı.



Prime time kuşağında ise Survivor, TV8’i zirveye taşıdı... Ama şimdiden notunu düşelim; yaz ekranı büyük değişikliklere gebe olabilir. Heyecanla Ramazan ayının sonlanacağı haziran sonuçlarının vereceği ipucunu bekliyorum!



EN ÇOK İZLENEN 5 DİZİ



Toplam izleyici grubunda mayıs ayını birincilikle bitiren dizi Diriliş Ertuğrul oldu. Ayın en yüksek reytingini alan dizi TRT 1’i sevindirdi... İkinci sırada Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (atv) yer aldı. Üçüncülüğü ise yükselen reytingleriyle Star TV’nin Söz isimli dizisi kaptı...



Dördüncü sırada yer alan İçerde (Show TV) isimli diziyi FOX’un asker dizisi Savaşçı izledi...



AB grubu sıralamasına da bakalım. Diriliş Ertuğrul birinci olurken, sırasıyla İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Vatanım Sensin (Kanal D) ve Türk Malı (Star TV) yayıncılarının yüzünü güldürdü!



EN ÇOK İZLENEN 5 HABER BÜLTENİ



Haber kanalları arasındaki rekabette toplam izleyici grubunda A Haber önde giderken, AB grubunda CNN Türk ayı zirvede tamamladı...



Ana akım kanallarda en çok izlenen bülten Fatih Portakal imzalı FOX Haber olurken sıralamada diğer kanallar da şöyle yer aldı; Show TV, atv, Kanal D, Star TV ve TRT Ana haber bültenleri...



EN ÇOK OKUNAN HABER BÜLTENLERİ



Yazılı medyada TV haber bültenlerinden alıntı yapılan haber sayısında öyle ahım şahım bir patlama yok... En çok haber olan bülten FOX’a aitken, Ahmet Hakan’ın sunduğu Kanal D Haber ikinci sırada yer aldı.



Show TV Ana haber bültenini yazılı haber sayısı olarak atv ve hemen ardından Star Ana Haber bülteni izledi...



Bireysel olarak ismi en çok geçen anchorman Erhan Çelik (TRT 1) rakiplerini alan haberleriyle yakalamış oldu...



EN ÇOK OKUNAN 5 DİZİ



Mayıs ayında dizilerin haber sayısı da ilginçti. Hakkında en çok haber çıkan dizi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz oldu.



İçerde yazılı haber sıralamasında ikinci sırayı alırken, üçüncülük Kırgın Çiçekler’in (atv), dördüncülük Hayat Şarkısı’nın (Kanal D), beşincilik ise Vatanım Sensin’in (Kanal D) oldu... Hakkında en az haber çıkan daha doğrusu medyada kendine yer bulamayan dizi ise atv’de yayından kalkan Ölene Kadar oldu!



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin