'Maskeli dörtler' pankartı için hapsi isteniyor

Adı yolsuzluk skandalına karışan eski bakanların yer aldığı pankart yargıya taşındı.

Google Haberlere Abone ol
'Maskeli dörtler' pankartı için hapsi isteniyor

CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Killik, hakkında geçen Aralık ayında gençlik kolları binasına astığı ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonuna adı karışan eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar`ın gözleri siyah maskeli ve `Paraları sıfırladım babacığım` yazılı pankart nedeniyle ‘Kamu görevlisine hakaret` suçundan her biri için 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 



CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2`nci sınıf öğrencisi Genç Osman Killik (24), geçen Aralık ayında parti genel merkezi tarafından verilen talimat doğrultusunda, 17-25 Aralık 2013 tarihlerindeki ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonuna adı karışan dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın oğlu Bilal Erdoğan ile eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar`ın gözleri siyah maskeli ve `Paraları sıfırladım babacığım` yazılı pankartı Gençlik Kolları Başkanlığı binası önüne astı. Killik, aynı pankartı il başkanı binasına da astı. İddiaya göre polis, mahkeme kararı olmadan her iki binaya gelip pankartları indirdi. Gözaltına alınan Killik, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ardından da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Killik hakkında 4 eski bakan için `Kamu görevlisine hakaret` suçundan iddianame hazırlandı. İddianame Konya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 



Her bir bakan için 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Killik, davaya cezanın 4`te 3 oranında artırılması için TCK`nin 43`üncü (Zincirleme Suç) maddesi ile 53`üncü (Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma) maddesinin de eklendiğini belirtti. 



`SEÇME VE SEÇİLME HAKKIM ELİMDEN ALINACAK`



TCK`nin 53`üncü maddesiyle hem kamu görevine atanma haklarından mahrum kalacağını hem de siyaset yapma, seçme ve seçilme haklarının elinden alınacağını belirten Killik, şunları söyledi: 



“TCK`nın 53`üncü maddesinde, herhangi bir kamu görevi yapmaktan, herhangi bir siyasi partide, sendikada görevde bulunmaktan, siyasetten el çektirmekten bahseden ve oy kullanma hakkımın bile elimden alınmasını isteniyor.Buradaki amaç çok net. Ben burada ana muhalefet partisi gençlik kolları başkanıyım. Bana istenen ceza benim siyasetten elimin, eteğimin çektirilmesi. O zaman maalesef muhalefet yapacak insana dahi tahammüllerinin olmadığını görüyoruz.``



``HERKES ONLAR GİBİ DÜŞÜNSÜN İSTİYORLAR``



Killik, ``Ak Parti`nin, iktidara geldiği zamanları hatırlayın `biz siyaseten yasaklandık` diyorlardı. Hatta beyefendinin bir sözü var `muhtar bile olamazsın dediler` gibi. Şimdi yeni Türkiye’de de aslında gençlik kolları başkanına bile küçük çaplı siyasetçilere bile siyasetten el çektirme operasyonları yapılıyor. Pankartta, `paraları sıfırladım babacım’ gibi bir ifade vardı. Buradan bir hakaret çıkartmak, meclisteki oylamada 50 Ak Partili milletvekilinin bile yolsuzluk yaptığına inandığı 4 eski bakandan bahsediyoruz. Meclisteki oylamayı hepimiz gördük, kamuoyunun vicdanı ortada. Amaç bir şekilde bu ülkenin gençleri siyasetten çekilsin, sorgulamasın. Herkes onların istediği gibi düşünsün onların istediği gibi muhalefet etsin isteniyor. Biz buna mahal vermeyeceğiz. 53’üncü maddeden dolayı ceza da alabilirim. Ben giderim bir başka arkadaş gelir. Bu bir muhalefet mücadelesi`` diye konuştu. 



Killik, Berkin Elvan`ın ölümünün ardından düzenlenen protesto gösterilerinde dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aleyhine atılan sloganlar nedeniyle de `hakaret` suçundan yargılandığını hatırlattı. Killik, geçen yıl Aralık ayında `Cumhurbaşkanı`na hakaret` suçundan 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.`yı da `azmettirdiği` iddiasıyla hakkında dava açıldığını belirtti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin