Malatya Uluslararası Film Festivali'nin programı açıklandı

6 Kasım'da başlayacak festival programında neler var?

Google Haberlere Abone ol
Malatya Uluslararası Film Festivali'nin programı açıklandı

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile düzenlenen 6. Malatya Uluslararası Film Festivali 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



Bu yıl Malatya Film Festivali’nde Onur Ödülü alacak sanatçılar Perihan Savaş ve Serdar Gökhan’ın yanı sıra; sinema sanatçıları Selda Alkor, Ercan Kesal, Nazan Kesal, Şenay Gürler, Can Kolukısa, yarışma filmlerinin oyuncu ve yönetmenleri de katıldı.

 



FESTİVAL'DE BU YIL NELER VAR?



Dünya ve Türkiye sinemasının yeni örneklerinden, ödüllü filmlere, belgesellerden kısa filmlere, engelliler için sesli betimlemeli filmlerden çocuk filmlerine, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla film sonrası söyleşilerden sergi ve atölyelere bir hafta boyunca Malatya’da sinema şenliği yaşanacak.



40’a yakın ülkeden 140’a yakın film izleyicilerle buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra ücretsiz olarak söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlenecek. Festivalde yer alan dünya ve Türkiye sinemasının son dönem örneği pek çok film, Uluslararası ve Ulusal Uzun Film Yarışmalarında ve yarışma dışı seçkilerde Türkiye prömiyerlerini yapacak.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin