Mahkemeden Apple'a kötü haber

Teknoloji devi, Çin'de bir hükümet kuruluşu ve teknoloji şirketine karşı açtığı patent ihlali davasını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeden Apple'a kötü haber

Apple, devlete bağlı Patent İzleme Komitesi ve Şanghay Cıcın Ağ Teknolojileri şirketini, ses tanıma yazılımı "Siri"yle ilgili telif haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava etmişti.



Pekin Orta Halk Mahkemesi’nde görülen davada iddiası reddedilen Apple, temyize başvuracağını açıkladı.



Şanghay Cıcın şirketi "Siri"nin kendi yazılımı olan anlık mesajlaşma robot sistemleri "Şiao i Robot" yazılımının bir türü olduğunu iddia etmişti.



Şirket, 2004'te patent için başvurduğunu ve 2006'da patent aldığını açıklamıştı.



Apple da "Siri" yazılımının 2011'de iPhone'un 4S modeliyle tanıtıldığını, Siri Inc. tarafından 2007'de geliştirildiğini ifade etmişti.



İki şirketin kronikleşen davasının ardından Apple, Çin'deki Patent İzleme Komitesine başvurmuş ancak komite "Şiao i Robot"u destekler yönde karar verince, komite ve Şanghay Cıcın şirketine karşı dava açmıştı.



Cıcın şirketi, kendi geliştirdiği ürünün, yapay zeka ve sunuculara dayalı sistemiyle akıllı bir şekilde kullanıcının isteğine yanıt verebildiğini belirtiyor.



Apple ise "akıllı kişisel asistanı" Siri'nin kullanıcının komutlarına yanıt veren ses tanıma yazılımı olduğunu ifade ediyor.



60 MİLYON DOLAR ÖDEMİŞTİ



Apple, Çin'de ilk kez fikri mülkiyet hakkı davası kaybetmiyor.



Apple iki yıl önce Şıncın kentindeki "Proview Teknoloji" şirketiyle "iPad" markası nedeniyle süren uyuşmazlığı çözmek için Çinli şirkete 60 milyon ABD doları ödemişti.



Çin'de geçen hafta da "Yishijia" adlı internet teknolojileri firması, Apple'a fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği ve haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle 100 milyon yüen (yaklaşık 33 bin TL) tutarında tazminat davası açmıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin