Mahkemeden 'Küçük Gelin' dizisinin senaryosu için flaş karar!

Samanyolu TV'nin 'Küçük Gelin' dizisinin senaryosunun çalıntı olduğuna karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeden 'Küçük Gelin' dizisinin senaryosu için flaş karar!

İlk bölümü 8 Eylül 2013'te ekrana gelen ve yayınladığı dönemde izlenme rekorları kıran Samanyolu TV'nin "Küçük Gelin" dizisinin senaryosunun çalıntı olduğu ortaya çıktı.



İngiltere'de yaşayan senarist Dürsaliye Şahan, başlıca rollerini Çağla Şimşek, Bengü Öztürk, Arda Esen ve Ufuk Şen'in paylaştığı, Erkan Çıplak'ın yazdığı "Küçük Gelin" dizisinin "Güvercin" adlı hikayesinden alındığı iddiasıyla 27 Mart 2014'te mahkemeye başvurdu. İstanbul Anadolu 2. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde maddi ve manevi tazminat davası açıldı.



Senarist Dürsaliye Şahan, dilekçesinde "Güvercin" adlı hikayesini 2005 yılında okuması için dizinin senaristiyle paylaştığını ancak kendisine hikayesinin TV projesi olmaya uygun bulunmadığının söylendiğini belirtti.



2013 yılında ise Samanyolu TV'de hikayesinden intihal yapılarak "Küçük Gelin" dizisinin çekilmeye başlandığını,  projenin senaryosu incelendiğinde Erkan Çıplak imzalı dizinin yıllar önce kendisine sunulan hikayeden oluştuğunun ortaya çıkacağını öne sürdü. 



100. bölümü ekrana gelmek üzereyken yayıncı kanalı kapanan "Küçük Gelin"in senaristi Erkan Çıplak ise karşı dilekçesinde dizide konu edilen küçük gelin hikayesinin anonim olduğunu savundu. Çıplak, 2005 yılından itibaren çalıştığı Samanyolu kanalında, "Beşinci Boyut" ve "Büyük Buluşma" dizilerinin hem senaryo doktorluğunu ve hem de senaryosunu yazdığı için hikaye arayışı içinde yüzlerce kişiyle görüştüğünü ancak davacıyı hatırlamadığını söyledi.



Bilirkişi raporları doğrultusunda ilerleyen mahkeme 3 yıl sonra sonuçlandı ve senarist Erkan Çıplak ile yapımcı şirket maddi manevi tazminata mahkum edildi.



BİRSEN ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin