MAGAZİNLEŞME, MEDYANIN SAYGINLIĞINI AZALTIYOR

ZAMAN gazetesinde yayınlanan haberde, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği’nin (ICCO) iki yılda bir yaptığı ‘Dünya Halkla İlişkiler Zirvesi’nde magazinleşmenin medyanın saygınlığını azalttığına dikkat çekildi.

Google Haberlere Abone ol
MAGAZİNLEŞME, MEDYANIN SAYGINLIĞINI AZALTIYOR

Magazinleşme, medyanın saygınlığını azaltıyor


Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği’nin (ICCO) iki yılda bir yaptığı ‘Dünya Halkla İlişkiler Zirvesi’nde magazinleşmenin medyanın saygınlığını azalttığına dikkat çekildi.

Zirvede gündeme gelen bir diğer konu ise toplumun çok uluslu dev şirketlere ve üst düzey yöneticilere duyduğu güvenin azalması oldu.

Berlin’de gerçekleştirilen ‘ICCO 3’üncü Dünya PR Zirvesi’ne Türkiye adına katılan PRCI Başkanı Meral Saçkan, ICCO Yönetim Kurulu Üyesi Salim Kadıbeşegil ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu zirvede tartışılan konuları Türk meslektaşlarıyla paylaştı.

Zirve çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Gazeteciler Paneli’ hakkında bilgi veren Ocakoğlu, ortak görüşün medyanın itibar kaybı noktasında olduğu üzerinde durdu. Ocakoğlu, Financial Times, South China Morning Post, Week US, PR Report gibi medya kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı panelin ortak sonucunu şöyle değerlendirdi: “Medyanın yayılmasına karşılık toplum gözündeki imajının değişmediğini hatta oldukça zayıf kaldığını belirttiler. Özellikle haber medyasına ABD’de fazlaca saygı duyulmadığı ve eğlence, magazin medyasının büyümesi ile objektiflik ilkesinin zarar gördüğü görüşünde birleştiler.”

Değişen dünya şartlarının iletişim stratejileri üzerine etkilerinin tartışıldığı zirveye katılan PRCI Başkanı Meral Saçkan, 11 Eylül saldırıları sonrasında Amerika’nın uyguladığı hoşgörü düzeyli politikasının agresif hale gelmesinin tüketicilerin satın alma kararını politize ettiğinin ortaya çıktığını belirterek, “Bu politize davranış Amerikan markalarına zarar verdi.” dedi.

Saçkan, 11 Eylül saldırısı sonrası halkın, askeri kurumlar, sivil toplum kuruluşları, dini temsilciler ve sağlık sektörüne duyduğu güvende artışlar yaşandığını, buna karşılık büyük şirketlerle, üst düzey yöneticilere karşı duyduğu güvende önemli gerilemeler gözlendiğini de söyledi.

Günseli Özen Ocakoğlu ve Salim Kadıbeşegil’in üzerinde durdukları bir diğer konu ise sivil toplum kuruluşları’nın (STK) şirketlerin güven kaybettiği bir ortamda yükselen güç olarak yer alması oldu. STK’ların kısa sürede Avrupa’da en güvenilir kuruluşlar haline geldiği ve birçok şirketin marka imajı ve yerelleşme adına bunları kullanmaya başladığı belirtildi. Mustafa Özge, İstanbul

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin