'Magazin Gazetecileri Derneği'nden ünlü komedyene dava!

Magazin gazetecilerinden şikayet eden şahan Gökbakar'ın mesajı MGD'yi sinirlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Magazin Gazetecileri Derneği'nden ünlü komedyene dava!

Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Instagram sayfasından magazin basınını suçlayan bir yazı yazan ünlü komedyen Şahan Gökbakar'a dava açacağını duyurdu.



Gökbahar'ın yayınladığı mesajla bütün magazin basınını zan altında bıraktığını ve tacizle suçladığını belirten MGD tanınmış kişilerin haberlere konu olmasının hukuka uygunluğundan da söz etti. 



MGD açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



Dün Şahan Gökbakar’ın Instagram hesabından, magazin basınını ve magazin muhabirlerinihedef göstererek  sarf ettiği  ağır hakaretler, basının ne denli saldırı ve tehdit altında olduğunun göstergesidir. Basın, demokratik ülkelerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelir ve demokrasinin vazgeçilmezlerindendir. Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarındandır.



Söz konusu yazıdaki hakaretler suç unsurları taşımakta olup, Magazin Gazetecileri Derneği yasal yollara başvuracaktır. Yazıda bir kısım magazin muhabirlerinin taciz ve tahrik yolu ile haber yaptıkları iddiası ile tüm magazin basını emekçileri töhmet altında bırakılarak suç isnadında da bulunulmuştur.



Yasalara ve Yargıtay kararlarına göre “Kişilerin tanınmışlık düzeyi ve medyada yer alışları  dikkate alındığında, içinde yer aldığı olayların haber yapılması hukuka uygundur. Şayet bu kişi kendisini şöhretli olarak kabul ediyor ise yine Yargıtay kararlarına göre; şöhret sahibi kişilerin diğer vatandaşlardan farklı olarak toplumun gözü önünde yaşanan hayat içerisinde yer aldıklarından, bu kimselerin yaşantı, söz ve davranışlarına toplumda bir merak ve öğrenme isteği, kısaca kamu merakının uyanması söz konusudur ve bu kamu merakını aydınlatmakta basına yüklenen hak ve ödevdir.”



Söz konusu yazıyı yazan Şahan Gökbakar; tüm magazin basını mensuplarına taciz ve tahrik suçlamasında bulunarak, Türk Ceza Kanunu’nun hakaret ve iftira suçlarını işlemektedir. Bu sebeple Magazin Gazetecileri Derneği olarak Şahan Gökbakar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı, maddi ve manevi tazminat davası açacağımızı ve sonuna kadar basın emekçilerinin yanında olduğumuzu bildiririz.



Şahan Gökbahar da Instagram sayfasında şu mesajı yayınlayarak magazin basınından şikayet etmişti:



'Magazin Gazetecileri Derneği'nden ünlü komedyene dava!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin