Lüks severlerin favori mobil cihazı

İnternetten yapılan moda alışverişleri hakkındaki araştırma sonuçları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Lüks severlerin favori mobil cihazı

intelliAd, internetten yapılan moda alışverişleri hakkındaki araştırma sonuçlarını bir infografik ile paylaştı. 15 Ocak ve 15 Nisan 2015 tarihleri arasında, toplam 1,25 milyon Euro tutarındaki 900 bin alışverişin incelendiği araştırma, hem mobil hem de masaüstü cihazlardan yapılan işlemleri kapsıyor.



Lüks marka tüketicileri alışverişi ağırdan alıyor



Moda alışverişlerinde lüks markalara yönelen tüketiciler, bir ürünü almaya karar vermeden önce ortalama olarak 12 gün (301 saat) boyunca farklı mağaza ve markaları inceliyorlar. Orta segment moda ürünleri ile karşılaştırıldığında bu süre iki kat daha uzun. Orta segment ürünlerde tüketicinin ürün ile karşılaşması ve satın alma kararı vermesi arasında 6 gün, spor giyim alışverişlerinde ise 5 gün geçiyor.



Lüks sevenler tablet kullanıyor



Tüketicilerin alışverişi yaptıkları cihaz seçimi de lüks markalarda farklılık gösteriyor. Tabletler, lüks moda tüketimi için açık ara farkla daha çok öneme sahipler. Dönüşümlerin ’si tabletlerde gerçekleşiyor ve lüks moda ürünleri konusunda tabletler üzerindeki dönüşüm oranları cep telefonları hatta masaüstü bilgisayarlara göre bile daha fazla. Lüks tüketimin toplamda %31’i mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. Orta segment ve spor ürünlere göre bu oran üç kat daha fazla. intelliAd Media COO’su ve Direktörü Mischa Rürup, araştırmanın sonuçları hakkında “Lüks moda tüketiminde alışveriş deneyimi daha büyük rol oynuyor. Hedef kitleye uygun bir şekilde koltukta yayılıp keyifle alışveriş yapma konusunda tabletler bir numara. Lüks giyim sektörünün prestij ve fiyat sınıfını düşündüğümüzde, farklı sektörleri karşılaştırdığımızda ortaya çıkan satın alma kararı süreçlerindeki büyük zaman farklarının normal olduğunu görüyoruz” diyor.



Satın almadan önce 10 kere ziyaret ediyorlar



Lüks bir moda ürünü ne kadar özel ve pahalıysa, tüketicilerin satın alma kararı vermeden önce o kadar çok tekrar tekrar bakmaları gerekiyor. Lüks giyimde bu oran, alışveriş başına 10,7 ziyaret olarak ölçülmüş. Bir diğer ilginç bulgu ise, lüks moda tüketiminin daha çok hafta içi günlerde yapılması. Tüm lüks moda tüketim alışverişlerine bakıldığında yalnıza %24’ü hafta sonlarında gerçekleşiyor. Lüks moda tüketimi Pazar gününe bakıldığında dönüşüm oranı (-) ve gelir (-) olarak hafta içi günlere göre daha düşük.



Orta segment moda ürünleri alışverişin temelini oluşturuyor



Orta segment moda tüketicilerinin alışveriş alışkanlıklarının bambaşka olduğu ortaya çıkartıldı. Alışverişlerin %90’ı masaüstü bilgisayarlar üzerinden yapılırken, tabletler %7, cep telefonları ise yalnızca %3’lük bir paya sahip. Satın alma kararından önce yalnıza 3,5 ziyaret yapılması ile bu süreç çok hızlı ilerliyor. Tüketicilerin %40’ı ilk bir saat içerisinde alışverişlerini tamamlıyorlar. Mağazalar da satışlarının %35’ini hafta sonlarında gerçekleştiriyor. Yalnızca Pazar günleri satışların %21’i gerçekleşiyor; bu yüzden Pazar günleri online perakende mağazaların en yoğun günü.



Spor giyimde satışlar hiç durmuyor



Tüketiciler spor giyim alışverişi yapmadan önce 5 gün (129 saat) boyunca internette araştırma yapıyorlar. Bu da spor giyim alışverişinin diğer segmentlere göre daha hızlı yapıldığını gösteriyor; ortalama 3,4 ziyaret satın alma kararı için yetiyor. Spor moda alışverişinin %22’lük kısmı mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. Diğer segmentlerin aksine spor alışverişlerinde hafta içi ve hafta sonu günleri arasında neredeyse hiçbir fark bulunmuyor.



Lüks severlerin favori mobil cihazı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin