'Londra Türk Filmleri Festivali' komedi filmiyle başlıyor

Bu sene 20. defa düzenlenen festival önümüzdeki hafta başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
'Londra Türk Filmleri Festivali' komedi filmiyle başlıyor

7-17 Mayıs tarihlerinde 20.'si gerçekleştirilecek olan Londra Türk Film Festivali'nin açılış filmi, Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın başrollerini paylaştığı Niyazi Gül Dörtnala olacak.



Festival, açılış galasını T.C. Kültür ve Turizm Yunus Emre Enstitüsü destekleri ile 7 Mayıs 2015 tarihinde Londra’nın ünlü gösteri ve sinema merkezi O2 Millenium Dome Cineworld’de yapacak.



Türkiye sinemasının son yıllarda hızlı bir artış gösteren farklı türdeki çeşitliliğini festivale de yansıtan LTFF,  20. yıl kutlamasını komedi türü ile yapmaya karar verdi.



Yönetmenliğini Hakan Algül’ün yaptığı, başrollerini Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın paylaştığı 'Niyazi Gül Dörtnala' ile açılacak olan festivale filmin ekibi tam kadro katılıp, festival izleyicisini selamlayarak, 10 gün sürecek bir gösterim maratonuna davet edecekler.



1993 yılından bu güne Türkiye sinemasını, filmleri, sanatçıları, panel ve atölye çalışmalarıyla Londra izleyicisi ile buluşturan Londra Türk Film Festivali (LTFF) 7 Mayıs 2015 tarihinde 20 yaşına basıyor.



LTFF,  20 yıldır 1000’den fazla film gösterimiyle beraber 400’ün üzerinde yönetmen, oyuncu, müzisyen, yazar, görüntü yönetmeni gibi sinemanın farklı alanlarında eşsiz filmlere imza atmış sinemacıyı ağırladı. 



Bu yirmi yıl içinde, Türkiyeli izleyicilerin yanı sıra, başta İngiliz vatandaşları olmak üzere Londra’da yaşayan farklı etnik milletlerin de Türkiye filmleriyle tanışmasına aracılık etti. Festival, dünya sinemasının nabzının attığı İngiltere’de, ünlü sinema dergilerine ve gazete yazılarına taşımayı başardığı Türkiye Sineması makaleleriyle, ülkemizin yakından tanınmasına da önemli bir katkı sağladı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin