Liderler oylarını kullandı!

Siyasi isimler de sandık başına gitti.

Google Haberlere Abone ol
Liderler oylarını kullandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Erdoğan oyunu kullanırken, Cumhurbaşkanlığını kimlik kartını ibraz etti, kart üzerinde çip olması dikkat çekti.



Erdoğan ardından bir açıklama yaparak, "Bugün yaklaşık 54 milyon vatandaşımız seçmen sandıklarına gidiyor. Ve bu seçim 7 Haziran seçiminden sonra sandıklardan istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu. Bugün yapılacak olan seçim inanıyorum ki; istikrarın milletimiz için, ülkemiz için ne kadar hayırlı olduğu ortadaydı. Bugün vatandaşlarımız bunun tercihini yapacaktır. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra da milletçe hep birlikte saygı duymamız gerekecek. Demokrasi yolunda Türkiye çok büyük mesafeler kattetti ve almış olduğu bu mesafeyi bugünkü seçimde bir kez daha perçinleyecektir. Ben milletime bugün kullanacağı oylar için hayırlı olmasını diliyorum. Hepsine sevgi ve saygılarımı sunarken, bu yolda tabi şu anda emeği olan Yüksek Seçim Kurulumuz başta olmak üzere, il, ilçe seçim kurulları, sandık kurullarında görev alan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Emine Erdoğan, oy kullandıktan sonra salonda bulunan bir kadının uzattığı beyaz bir zarf alarak, arkasında bulunan bir kişiye verdi. Erdoğan, sonuçları nereden takip edeceğinin sorulması üzerine, "İstanbul'dayım" diye yanıtladı. 



Başbakan Ahmet Davutoğlu da, oyunu memleketi ve seçim bölgesi Konya'da kullandı. Şükrü Doruk Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde 2248 numaralı sandıkta oyunu kullanan Davutoğlu, seçim güvenliği konusunda her türlü tedbirin alındığını belirterek, 'Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar ve bu sebeple de katılımın çok düşük olmasını sağlamak isteyenler olabilir. Şu ana kadar Türkiye'nin her yerinde, her türlü tedbir alınmıştır' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'na Ankara'da oyunu kullandırdıktan sonra kendi oyunu kullanmak için özel uçakla seçim bölgesi Konya'ya geldi. Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, oğlu Mehmet Davutoğlu ile birlikte Ankara'da Çankaya İlkokulu'nda oylarını kullandı. 



Başbakan Davutoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından da parti genel merkezinde balkon konuşması yapacağını da belirtti.



11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu Beykoz Çubuklu İlkokulu'ndaki 1137 No'lu sandıkta kullandı.



Abdullah Gül, saat 11.10 sıralarında oy kullanacağı Çubuklu Mahallesi'ndeki Çubuklu İlkokulu'na yalnız geldi. Oy kullanacağı sınıfın önünde vatandaşların ilgisiyle karşılayan Gül, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Ardından sandık görevlileriyle selamlaşan Gül, oy pusulasını alarak kabinde oy verme işlemini gerçekleştirdi. 



"ŞİMDİ MİLLETİN HAKEMLİĞİNE BAŞVURMA GÜNÜ"



Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, "Şimdi milletin hakemliğine başvurma günü oluyor. Seçim günleri herkes oyunu kullanıyor. Vatan için millet için hayırlısı olsun inşallah. Bundan sonra memleketin huzura, istikrara ihtiyacı var. İnşallah hayırlı olur herşey" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Koalisyon ihtimali doğarsa nasıl bir gelişme olur" şeklindeki sorusuna Gül, "Bilemem. Hele bir neticeler çıksın, ondan sonra memleket için ne gerekiyorsa herkes onu yapacaktır" şeklinde yanıtladı.



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu'nda oyunu kullandı.



Selahattin Demirtaş oy kullandıktan sonra açıklama yaptı. Selahattin Demirtaş, "Bugün Türkiye önemli bir seçim gerçekleştiriyor. Umut ediyorum ki, bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar, bütün ülke açısında, herkes açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Hepimizin, bütün Türkiye'nin en fazla arzuladığı şey, en fazla arzuladığımız şey, huzurdur, barıştır. Bugün sandıklardan barışa dair büyük bir sonuç çıkmasını öncelikle temenni ediyorum. Seçim dönemi, zorlu, sıkıntılı bir seçim dönemi kampanyası oldu, maalesef ki yitirdiğimiz canlar oldu. Öncelikle seçimin hayırlı sonuçlarını, barış, özgürlük, demokrasi uğruna canını feda edenlere bütün arkadaşlarımıza, acılı ailelerine bir teselli olur diye temenni ediyorum" dedi. 



Demirtaş, "Bugün sandıktan ne çıkarsa çıksın, herkes açısından geleceğe daha da umutla bakmayı gerektirecek sonuç olacağından kuşku duymuyoruz. Allah bir kez daha hepimize hayırlı uğurlu etsin diyoruz. Herkes mutlaka bugün akşama kadar oylarını kullansın. Geleceğimizi belirlemek halkın elindedir. Sandık iradesi, güçlü bir şekilde demokrasimizi inşa etmeye yardımcı olsun temennisinde bulunuyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.



Demirtaş, "Seçim sonuçlarını nerede izleyeceksiniz?" sorusu üzerine ise "Ankara'da" yanıtını verdi. Demirtaş oyunu kullandıktan sonra sınıftan ayrıldı. Okul bahçesinde Demirtaş'a partililer yoğun ilgi gösterdi. (DHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin