Leyla İle Mecnun film mi oluyor?

Serkan Keskin, NTV Radyo'nun konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Leyla İle Mecnun film mi oluyor?

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu '20 Dakika', oyuncu Serkan Keskin’i konuk etti. Başarılı oyuncu, NTV Radyo dinleyicilerine oyunculuk hayatını ve yeni projelerini anlattı. Kesin, “Gerçekten yapmamız gerektiğini hissedersek Leyla ile Mecnun’un filmini yapabiliriz.” dedi.



Leyla İle Mecnun film mi oluyor?



Pek çok dizi, film ve tiyatro oyununda izleyici karşısına çıkan Serkan Keskin, 13 Ekim’de vizyona girecek “Cingöz Recai” filmini anlatarak sohbete başladı. Ünlü oyuncu, 1969 yılında Ayhan Işık’ın oynadığı, Peyami Safa’nın eseri “Cingöz Recai” filminin 48 yıl sonra günümüze uyarlanarak sinemaseverlerin karşısına çıkacağını ve “Sadri” isimli karakteri canlandıracağını dile getirdi.



'Eski arkadaşlar olarak yıllar sonra bir araya gelmişiz gibi hissettik'



Filmde; Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Uzerli, Haluk Bilginer, Musa Uzunlar, Günay Karacaoğlu, Hakan Boyav gibi birbirinden usta oyuncularla rol aldığını söyleyen Serkan Keskin, “Her biri ayrı ayrı çok değerli ve çalışmak istediğim insanlardı. Filmin bir kısmını yurt dışında çektik. Kalabalık bir kadro olarak 4-5 gün oradaydık ve çekimler çok eğlenceli geçti. Zaten birbirimizi eskiden de tanıyan bir ekip olduğumuz için ‘Eski arkadaşlar olarak yıllar sonra bir araya gelmişiz’ gibi hissettik” dedi.



'Her oyuncunun hayaliydi'



Masum dizisiyle de izleyici karşısına çıkan Keskin, birinci sezonu dijital platformda yayınlanan dizinin artık televizyon kanalında yayınlanacağını söyledi. Ünlü oyuncu, “Dizinin djital platformda olması bizim için çok heyecanlıydı. Dijital ortamda, süresi 40-45 dakika olan bir dizide oynamak her oyuncunun ve her yönetmenin hayaliydi. Böyle bir şeye öncü olmak bizim için şans oldu” dedi.



Leyla İle Mecnun film mi oluyor? - Resim : 2



'Leyla ile Mecnun’un filmini yapabiliriz'



Keskin, kendisinde en çok iz bırakan karakterin Leyla ile Mecnun’daki “İsmail abi” olduğunu itiraf etti.



Leyla ile Mecnun’un sinema filminin yapılmasını kendi aralarında hep konuştuklarını anlatan ünlü oyuncu, “Her birimiz şu an farklı projelerde yer alıyoruz. Zaten film yapmak programlayarak olmamalı. Gerçekten yapmamız gerektiğini hissedersek bir araya gelir ve o zaman Leyla ile Mecnun’un filmini yaparız” dedi. Ayrıca Keskin, “O dönem ‘Bir müzik grubu kursak mı?’ gibi bir düşüncemiz vardı. Bir gün hepimiz birbirimizi çok özleyip bir araya gelebiliriz ve grubumuzu da kurabiliriz” dedi.



Semaver Kumpanya nasıl doğdu?



Oyuncu, Işıl Kasapoğlu önderliğinde kurulan ve 15. yılını tamamlayan “Semaver Kumpanya”nın doğuş sürecini anlattı. Üniversiteden mezun olduğu sene bu serüvenin başladığını anlatan Keskin, “Işıl Hoca bizim hem bölüm başkanımız hem de oyunculuk hocamızdı. Dersteyken bize Kocamustafapaşa’da sahne aldığını anlattı ve oranın bir inşaat olduğunu söyledi. Biz inşaat halindeyken oraya girdik ve o günden beri oradayız” dedi.



Keskin bu sezon, Herman Koch’un “Akşam Yemeği” romanının sahneye uyarlanacağını da sözlerine ekledi. Oyunun 15 Kasım’da İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında prömiyer yapacağını ve daha sonra Semaver’in yıllık programında tiyatroseverlerle buluşacağının müjdesini verdi.



'Sanatseverler müzik performansları da dinleyebilir'



Ünlü oyuncu, 7 Ekim’de Semaver ve Kumpanya, 13-14 Ekimde’de Metod, 25 Ekim’de Kuşlar’ın Çevre Tiyatro’da sahneye konacağını, 12 Ekim’de de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde Cimri’nin izlenebileceğini duyurdu.



Sanatseverlerin, Semaver Kumpanya’da tiyatro oyunlarının yanı sıra müzik performanslarını da dinleme fırsatı bulabileceğini söyleyen oyuncu, “Daha önce Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer, Erkan Oğur, Büyük Ev Ablukada gibi isimler konser verdi. Böyle bir konser olduğunda tiyatro seyircisi geliyor. Enteresan bir atmosfer oluyor” dedi.



'Benim için öncelik oyunculuk'



Gelecekte planları arasında film çekmek olduğunu söyleyen ünlü oyuncu, “Bazen film hayalleri kuruyorum. O kadar işin içindeyim ki ister istemez bir şeyleri görüyorsunuz ve öğreniyorsunuz. Hikayelerim, fikirlerim var. Ama benim için öncelik oyunculuk” dedi.



Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin