LAMBDA'LI GAZETECİLER BAKİ KOŞAR İÇİN YÜRÜDÜ

Eşcinsel Sivil Toplum Gelişimine üye bir grup gazeteci Baki Koşar'ın evinde bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti. İstiklal Caddesi'nde yürüyen grup, Galatasaray Meydanı'na Koşar'ın anısana karanfil bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Google Haberlere Abone ol
LAMBDA'LI GAZETECİLER BAKİ KOŞAR İÇİN YÜRÜDÜ

Kendilerine Eşcinsel Sivil Toplum Gelişimi (LAMBDA) adını veren yaklaşık otuz kişilik bir grup gazeteci Baki Koşar'ın öldürülmesini protesto etmek için Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde toplandı. "Baki Koşar ve diğerlerini unutmayacağız, Eşcinsel cinayetleri politiktir " yazılı dövizler ile Baki Koşar'ın resimlerini taşıyan grup sessiz bir şekilde Galatasaray'a kadar yürüdü. Baki Koşar'a hitaben, grup adına hazırladıkları metni okuyan Mert Şengün, Koşar'ın öldürüldüğünü gazetelerden öğrendiklerini belirterek, Koşar'ı öldürenlerin tek kişi olmadığını, cinayetin ardından eşcinsellerden nefret eden herkes olduğunu savundu. Koşar'ın başına gelenlerin herkesin başına gelebileceğini belirten Şengün, dünyayı herkes için güvenli bir yer haline getirmek için güçleri yettiğince birarada olduklarını ifade etti.


Basın açıklamasının ardından grup, yanlarında getirdikleri karanfilleri meydanda bulunan anıtın önüne bırakarak dağıldı.




 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin